Αναβολή για τις 14 Μαρτίου του 2011 έλαβε η δίκη του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της αντίστασης κατά της αρχής για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν στους χώρους του ΑΠΘ, κατά τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το 2006.

Ads

Ο Αυγ. Δημητρίου δεν εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο νεαρός κατηγορείται ότι συμμετείχε σε επεισόδια μέσα στο Πανεπιστήμιο και πως γρονθοκόπησε τους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον συλλάβουν στην Πλατεία Σιντριβανίου.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του 27χρονου φοιτητή καταδικάστηκαν, σε πρώτο βαθμό, οκτώ αστυνομικοί που κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του, ενώ πριν από λίγες ημέρες το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε στον Κύπριο το ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Ads

Διαβάστε επίσης: Η αντεκδίκηση της ζαρντινιέρας