Για τον Φεβρουάριο του 2014 αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων κατοίκων της Ιερισσού, που είχαν συλληφθεί κατά την αστυνομική εισβολή στην περιοχή που είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων επεισοδίων.

Ads

 
Οι τέσσερις κατηγορούνται για κατοχή κυνηγετικών όπλων, «που δεν είχαν δηλωθεί στις αρχές», κροτίδων και ραδιοπομπών. Οι συνήγοροι υπεράσπισής των τεσσάρων συλληφθέντων ζήτησαν την αναβολή της δίκης καθώς όπως τόνισαν δεν είχαν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία της δικογραφίας.
 
Σημειώνεται πως ακόμη 20 κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής έχουν λάβει κλήσεις για να απολογηθούν ανωμοτί για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στην περιοχή των Σκουριών, στις 17 Φεβρουαρίου.
 
Όπως αναφέρεται είναι υποχρεωμένοι να εμφανιστούν την Παρασκευή στις τοπικές αστυνομικές αρχές. Στη συνέχεια η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πολυγύρου.

Εν τω μεταξύ ο πρέσβης του Καναδά Robert William Peck, μιλώντας σήμερα στο φόρουμ για την αξιοποίηση του ελληνικού ορυκτού πλούτου, ζήτησε να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι δράστες της επίθεσης στο εργοτάξιο της Eldorado στις Σκουριές Χαλκιδικής τον περασμένο Φεβρουάριο.
 
Η ύπαρξη κλίματος ασφάλειας είναι σημαντική, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρέσβης και πρόσθεσε ότι η εμπιστοσύνη μπορεί να προκύψει μόνο μετά από διάλογο.