Μια γυναίκα ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η αιτία του φονικού στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο. και συγκεκριμένα η εν διαστάσει σύζυγος του του 47χρονου Μάριου Λουκόπουλου, με την οποία είχε συνάψει ερωτική σχέση με τον παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη.

Ads

O 39χρονος παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Βασίλης Τσαγκάρης, πυροβόλησε και σκότωσε τον 47χρονο, ο οποίος δεν ήταν υπάλληλός του, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό από την αστυνομία, αλλά ιδιοκτήτης ενός μικρού ξενοδοχείου στον Πειραιά.

Ο 39χρονος ομολόγησε τη δολοφονία, ωστόσο, υποστήριξε ότι ο 47χρονος, Μάριος Λουκόπουλος ήταν αυτός που πήγε οπλισμένος στο πρακτορείο του για να του ζητήσει το λόγο για τον δεσμό που διατηρούσε με την εν διαστάσει σύζυγό του. 

«Θα τα μάθετε τις επόμενες ημέρες, είχαν προηγηθεί πολλά» είπε ο Βασίλης Τσαγκάρης, που βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή και πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα. «Ήμουν σε άμυνα», είπε. 

Ads

image
Ο Βασίλης Τσαγκάρης

image
Ο Μάριος Λουκόπουλος 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου, ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ τους. Εκείνος προσπάθησε να πάρει το όπλο από το θύμα και αυτό εκπυρσοκρότησε. 

Ωστόσο, στο σημείο της ανθρωποκτονίας βρέθηκαν πέντε κάλυκες από το 22αρι όπλο, που κατείχε παράνομα το 47χρονο θύμα. Το όπλο βρέθηκε από τους άντρες της ΕΛΑΣ μέσα στο πρακτορείο. 

Σημειώνεται, ότι το ίδιο το θύμα τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε ότι τον έχουν πυροβολήσει. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, εξέπνευσε.  Ο παραολυμπιονίκης αμέσως μετά το περιστατικό κατέβασε τα ρολά του πρακτορείου, και ενώ το θύμα βρισκόταν στο πάτωμα, πήγε στο σπίτι του. Εκεί συνελήφθη λίγο αργότερα. 

«Δεν ήθελα να το κάνω ήταν μια παρόρμηση της στιγμής τσακωθήκαμε για προσωπικούς λόγους, θόλωσα, πήρα το πιστόλι και τον πυροβόλησα. Μετά δεν ήξερα τι να κάνω. Βγήκα από το μαγαζί την ώρα που έρχονταν οι αστυνομικοί και πήγα στο σπίτι. Λίγο αργότερα ήρθαν εκεί και τους είπα τι έχει γίνει», δήλωσε ο Βασίλης Τσαγκάρης. 

Η πλευρά του δράστη υποστηρίζει πως ο ίδιος δεχόταν απειλές από το θύμα όπως και η οικογένεια του. Στις 30 Μαρτίου θα πήγαινε ο δράστης να καταθέσει σε δικαστήριο κι επειδή, όπως ισχυρίζεται, το θύμα δεν ήθελε κάτι τέτοιο, άρχισε να απειλεί το δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον.

«Ο δράστης αυτής της δολοφονίας με ειδικές συνθήκες που θα αναφερθούν στον ανακριτή, προέβη σε μία πάρα πολύ άσχημη πράξη. Χάθηκε ένας άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που από ότι φαινεται στην προηγούμενη διαδρομή του, πρέπει να είχε στην συμπεριφορά του, στη βιαιότητα του και στον χαρακτήρα του πάρα πολλά προβλήματα. Βεβαίως και με κανένα τρόπο δεν έπρεπε να γίνει αυτή η ανθρωποκτονία τις λεπτομέρειες και τα υπόλοιπα θα τα πούμε στον κύριο ανακριτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του δράστη Πέτρος Μαντούβαλος και πρόσθεσε: 

«Η εικόνα που έχω είναι ότι ήταν σε άμυνα και υπήρχε πολύ σφοδρή αντιδικία σε επίπεδο βιαιότητως χαρακτήρα του θανόντος με τη σύζυγό του και σε σχέση με τα παιδιά του. Είχε απειλήσει την οικογένεια του δράστη, είχε απειλήσει την μητέρα του πολλαπλά και η μητέρα του είχε δει πολλές φορές ότι είναι σε κίνδυνο».