Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ανέλαβε την υπόθεση με τον 34χρονο αστυνομικό, ο οποίος εντοπίστηκε χτυπημένος και δεμένος σε διαμέρισμα στη Νίκαια, στο οποίο διαμένουν αλλοδαποί.

Ads

Αρχικά το γεγονός παρουσιάστηκε ως «ομηρία» του αστυνομικού, ωστόσο τα ερωτήματα ήταν πολλά, οι ισχυρισμοί δεν ευσταθούσαν και τα νέα στοιχεία οδηγούν σε ανατροπή. Οι αρχές φαίνεται πως στρέφονται πλέον στις καταγγελίες των αλλοδαπών, πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι τόνιζαν πως δεν υπήρξε καμία ομηρία, αλλά αντιθέτως τρεις άνδρες με κουκούλες full face εισέβαλαν στο σπίτι που έμεναν για να τους ληστέψουν. Οι μετανάστες συνεπλάκησαν με τους εισβολείς και κατάφεραν να πιάσουν έναν από αυτούς, τον συγκεκριμένο αστυνομικό, όπως αναφέρουν, ενώ οι υπόλοιποι κατάφεραν να διαφύγουν.

Αντίστοιχα περιστατικά όπως αυτό που περιγράφουν οι Πακιστανοί έχουν σημειωθεί άλλα δύο στο παρελθόν με θύματα αλλοδαπούς που ενέχονταν σε λαθρεμπόριο τσιγάρο και δέχθηκαν επιθέσεις από άνδρες με κουκούλες full face οι οποίοι τους λήστεψαν. Η αστυνομία ερευνά τη σχέση των περιστατικών μεταξύ τους αλλά και αν οι ληστές με τα full face είναι αστυνομικοί οι οποίοι αντί να καταγγείλουν και να πατάσσουν το λαθρεμπόριο εκμεταλλεύονταν την υπόθεση προς ίδιον όφελος.

«Θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Κάτι δεν κολλάει καλά σε αυτή την ιστορία», τονίζουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του αστυνομικού.

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 34χρονος αστυνομικός, που υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής, υποστήριξε πως ενώ βρισκόταν, εκτός υπηρεσίας, στη Νίκαια, είδε τα ξημερώματα κάποια ύποπτα άτομα, που μάλλον έκαναν λαθρεμπόριο, να φωνάζουν. Όταν τους πλησίασε και τους ανέφερε την ιδιότητά του, τα άτομα αυτά του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν.

Ο αστυνομικός, που χρειάστηκε, λόγω των τραυμάτων του, να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, υποστήριξε ακόμη ότι ακολούθησε τους δράστες όταν εκείνοι μπήκαν σε πολυκατοικία και τότε εκείνοι τον εγκλώβισαν. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του, από το συγκεκριμένο διαμέρισμα βγήκαν και άλλα άτομα. που άρχισαν να τον χτυπούν, ενώ στη συνέχεια τον έδεσαν με σεντόνι σε μια καρέκλα.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων φέρονται να αμφισβητούν το σενάριο γιατί ο συνάδελφός τους ήταν εκτός υπηρεσίας. Όπως σημειώνουν δεν συνάδει με την αστυνομική πρακτική σε περίπτωση που αστυνομικός βρίσκεται αντιμέτωπος με προβληματική κατάσταση, η οποία προβλέπει να ενημερώνεται άμεσα το «100».

Σημειώνεται, ότι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ έφτασαν στο σημείο, στις 4:00 τα ξημερώματα, έπειτα μετά από τηλεφώνημα πολίτη στην Άμεση Δράση, ο οποίος είπε ότι άκουγε φωνές από το διαμέρισμα. Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Πακιστανών, ενώ στη συνέχεια κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να μπουν στο διαμέρισμα όπου βρίσκονταν και άλλοι αλλοδαποί. Τότε εντόπισαν και τον 34χρονο συνάδελφό τους, ο οποίος ήταν άγρια χτυπημένος.