Την αναθεώρηση και όχι την απόσυρση του χωροταξικού του τουρισμού του Γιώργου Σουφλιά, προανήγγελλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), κατά τη διάρκεια παρουσίασης του σχεδίου για την Αναθεώρηση των Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις 12 Περιφέρειες της χώρας.

Ads

Όπως ανέφερε ο Νίκος Σηφουνάκης, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα καταθέσει τη σχετική πρόταση για την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών και το υπουργείο Περιβάλλοντος θα την αξιολογήσει. Παράλληλα, επισήμανε πως η τάση είναι «η μείωση του συντελεστή δόμησης στις τουριστικές περιοχές και ο έλεγχος του μαζικού τουρισμού». Σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση, ο Νίκος Σηφουνάκης ανέφερε πως ο στόχος είναι η «σταδιακή κατάργησή της», χωρίς όμως να θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Τέλος, αναφερόμενος στα 12 Περιφερειακά Πλαίσια Χωροταξικού Σχεδιασμού, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι θα ληφθούν υπόψη «οι κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες κάθε περιφέρειας και οι αναπτυξιακές ανάγκες και θα περιλαμβάνουν διατύπωση συγκεκριμένων χωρικών και τομεακών προτάσεων».