Προς λήξη των κινητοποιήσεων προσανατολίζεται πλέον ο κλάδος των αυτοκινητιστών καθώς εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις που έλαβαν από τους περιφερειάρχες με τους οποίους συναντήθηκαν το πρωί. Μετά την αλλαγή των δεδομένων, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κάλεσε εκτάκτως Γενική Συνέλευση στην οποία αναμένεται να εισηγηθεί την αναστολή της απεργίας και των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ads

Ειδικότερα, μετά τη συνεδρίαση του ΣΑΤΑ με τους 13 περιφερειάρχες -στην αρμοδιότητα των οποίων έχει περιέλθει η έκδοση αδειών- ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ξεκαθάρισε πως δεν θα υπογραφεί καμία άδεια, «η οποία έχει κατατεθεί μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος, αν δεν κατατεθεί ο νόμος και αν δεν προηγηθεί διαβούλευση». Οι περιφερειάρχες δεσμεύθηκαν ακόμη ότι θα είναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου και ζήτησαν να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις.

«Ο κλάδος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής με τη στήριξη των 13 περιφερειαρχών», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος, συμπληρώνοντας πως «το κλίμα αλλάζει» και πως θα καλέσει έκτακτο δ.σ., προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις προς την κατεύθυνση λύσης της απεργίας.

Προηγήθηκαν δηλώσεις του κ. Λυμπερόπουλου στο ρ/σ Βήμα FM στο οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά «πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αυτοκινητιστές είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και το Σάββατο, οπότε επρόκειτο να συνεδριάσει το κλαδικό τους συμβούλιο.

Κινητοποιήσεις και σήμερα στην περιφέρεια

Στη Θεσσαλονίκη οι αυτοκινητιστές διοργανώνουν απόψε συναυλία στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο Βόλο, οι ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Αλμυρού, όπου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στο κόσμο.

Πορεία στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας. Οι αυτοκινητιστές έκαναν αρχικά πορεία από το κλειστό γυμναστήριο «Τόφαλος» προς τα διόδια του Ρίου, στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου. Στη συνέχεια, κινήθηκαν προς τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, κλείνοντας το ρεύμα κυκλοφορίας προς το Αντίρριο.

Οι συνάδελφοί τους την Καλαμάτα αφού έκαναν πορεία με τα αυτοκίνητά τους στην πόλη, κατέληξαν στην πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας την οποία απέκλεισαν, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών. Πορεία με τα οχήματά τους έκαναν ιδιοκτήτες ταξί και στην Καρδίτσα, ενώ συνάδελφοί τους από τη Λαμία έκλεισαν για λίγα λεπτά τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών – Θεσσαλονίκης κοντά στο σταθμό Λιανοκλαδίου.


Κινητοποιήσεις στην Κρήτη

Στην Κρήτη, στα πλαίσια της κινητοποίησης τους οι αυτοκινητιστές, συγκεντρώθηκαν σήμερα με τα ταξί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», περιφέροντας ένα φέρετρο με μια φωτογραφία του υπουργού Γιάννη Ραγκούση. Στη συνέχεια, μετέφεραν το «φέρετρο» μέχρι την πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, αλλά μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα Ηρακλείου, Νίκου Μαρκάκη, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου πεζή.

Συνεχίζεται στην Κέρκυρα η απεργία των ταξί

Τη συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Κέρκυρας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρός του Θ. Μίαρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνουν και «αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις» δηλαδή χωρίς καμία προειδοποίηση σε διάφορα σημεία του νησιού.