Την αναστολή της τελευταίας από τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες είχαν εξαγγελθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο Ρέππα σχετικά με τον ΟΣΕ.

Ads

Οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν, αλλά όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣ, Νίκος Κιουτσούκης, οι εργαζόμενοι θα βρουν «άλλους τρόπους δράσης, που δεν θα επιφέρουν οικονομική αιμορραγία στους εργαζόμενους, θα έχουν αντίκτυπο στην κυβέρνηση και δεν θα ταλαιπωρούν τους επιβάτες».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣ επαναλαμβάνει ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προσφυγής στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και τους Διεθνείς Οργανισμούς έτσι ώστε ο νόμος αυτός να μην εφαρμοστεί και ζητάει συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, το οποίο «δεν έχει καμία ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του Σιδηροδρόμου».

«Δώσαμε έναν τίμιο, μαζικό και αξιοπρεπή αγώνα. Αποδείξαμε ότι πριν απ΄ όλα αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο, σύγχρονο και ανταγωνιστικό Σιδηρόδρομο που να υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΟΣ.

Ads

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι ο νέος νόμος «ιδιωτικοποιεί τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο καταργώντας το Δημόσιο και Κοινωνικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει το Σιδηροδρομικό Δίκτυο, αφαιρεί με σκανδαλώδη τρόπο την περιουσία του ΟΣΕ, καταργεί με αντισυνταγματικό τρόπο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τους Κανονισμούς και καταργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας Σιδηροδρομικών».

Διαβάστε επίσης: Πολιτική απάτη τα ελλείμματα του ΟΣΕ;