Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου σε έκτακτη συνεδρίασή της, την Παρασκευή, αποφάσισε τη συνέχιση της αναστολής λειτουργίας του ιδρύματος μέχρι την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, καταγγέλλοντας την καταστροφή που επιχειρείται από το Υπ. Παιδείας στο ΕΜΠ με το μέτρο της διαθεσιμότητας. Την Τετάρτη στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί νέα  συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Ads

 
Παράλληλα θα αναληφθούν όλες οι αναγκαίες προσφυγές και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας. Είχε προηγηθεί η πρωινή ομόφωνη απόφαση της ΓΣ των Συλλόγων εργαζομένων του ΕΜΠ για απεργία και την ερχόμενη εβδομάδα. Τη Δευτέρα καλείται η ΓΣ Μελών ΔΕΠ ΕΜΠ η οποία αναμένεται να λάβει ανάλογες αποφάσεις.
 
Επίσης, εκδόθηκε ψήφισμα υπεράσπισης του φοιτητή της ΣΕΜΦΕ που συνελήφθη στη Νίκαια, κατά τη διαδήλωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων. Μετά από συνάντηση των πρυτανικών αρχών και των κοσμητόρων του Πανεπιστημίου με τη Νομική Επιτροπή αποφασίστηκε η άμεση κατάθεση αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της επικείμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καταργήσει τις οργανικές θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων.