Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει αποφάσισαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έπειτα από τη συνάντηση που είχαν σήμερα με με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Ads

Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, μετά από ένα «γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τον υπουργό, ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία και θα εισηγηθούμε αναστολή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων».

Νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, είχε καλέσει σε διάλογο το σωματείο αφήνοντας αιχμές ότι αν δεν προσέλθει «η απεργία έχει κομματικά κίνητρα». Ο Χρήστος Σπίρτζης είχε κάνει λόγο «για απεργία χωρίς αιτήματα», σημειώνοντας ότι οι ελεγκτές απειλούν με ομηρία χιλιάδες ταξιδιώτες απλώς για να «υπηρετήσουν» μικροκομματικά παιγνίδια και σκοπιμότητες.

Υπενθυμίζεται ότι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν κηρύξει 4ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Κυριακή, που θα καθήλωναν στα αεροδρόμια εκατοντάδες πτήσεις.

Ads

Οι ελεγκτές ζητούν την άμεση απόσυρση των άρθρων 46 έως και 57 του νομοσχεδίου «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις» και τον προσδιορισμό τους με Προεδρικό Διάταγμα, καθώς και τροποποιήσεις των άρθρων 65, 71 και 72.