Την αναστολή της απεργίας από τις 18:00 το απόγευμα, και για 24 ώρες, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισε πριν από λίγο το Διασωματειακό Συμβούλιο των Σωματείων των εργαζομένων στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Ads

Διαβάστε επίσης: Επ’ αόριστον αναστολή των απεργιών σε ΕΡΤ και λοιπά ΜΜΕ ζητούν οι καναλάρχες 

Η απόφαση ελήφθη λόγω των πολιτικών εξελίξεων και εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα της ΕΡΤ.
 
Είχε προηγηθεί νωρίτερα η αναστολή της απεργίας από την Ένωση Συντακτών Μακεδονίας και Θράκης την απεργία για τις επόμενες 24 ώρες – έως τις 15:00 αύριο – λόγω «της κρισιμότητας των σημερινών πολιτικών εξελίξεων», όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν κανονικά και καλούνται να περιλαμβάνουν στο δημοσιογραφικό έργο τους το ζήτημα της ΕΡΤ ως κορυφαίας σημασίας, τόσο για τις πολιτικές συνδηλώσεις του όσο και για τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης για τον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και για την ίδια την ενημέρωση στην Ελλάδα.
 
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ σε συνεργασία με τους εργασιακούς αντιπροσώπους συγκεντρώνει στοιχεία για περιπτώσεις απεργοσπασίας που σημειώθηκαν τις ημέρες αυτές και θα προβεί σε πειθαρχικό έλεγχο μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ που συμμετείχαν σε αυτές.

Ads

ΝΔ κατά ΕΣΗΕΑ
 
Στο μεταξύ, επίθεση στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη αλλά και στην απόφαση της Ένωσης να εκδοθούν σήμερα οι εφημερίδες που σεβάστηκαν την απεργία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δεν εξέδωσαν φύλλα από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή εξαπέλυσε σήμερα η ΝΔ.
 
«Η “Δημοκρατία” των βολεμένων συνδικαλιστών δημοσιογράφων εκφράζεται με απειλές και τραμπουκισμούς κατά εργαζομένων, σταλινικού τύπου ανακοινώσεις και κριτήρια Τσαουσέσκου για την κυκλοφορία των εφημερίδων», τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ και προστίθεται:  
 
«Η ΕΣΗΕΑ, διαχωρίζοντας τις εφημερίδες σε “ταξικές” και “λοιπές”, επέβαλε απαγόρευση έκδοσης σε όλες, εκτός από τις: ΑΥΓΗ, ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΠΟΧΗ, ΠΡΙΝ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΤΟ ΧΩΝΙ, ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ, ΚΕΡΔΟΣ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.
 
Το μόνο που μένει να κάνει ο κ. Τρίμης και η παρέα του, είναι να απειλεί όσους δημοσιογράφους δεν εμφανίζονται με την παντιέρα του ΣΥΡΙΖΑ και των “συντρόφων” του, ότι θα τους στείλει στα γκουλάγκ».