«Σύμφωνα με τη σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμού, έχετε προτεραιοποιηθεί για αναμνηστική δόση. Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο για να κλείσετε ραντεβού την 14/9» αναφέρει το μήνυμα, που από χθες στέλνεται από το emvolio.gov.gr στα κινητά τηλέφωνα όσων έχουν προτεραιοποιηθεί για τρίτη δόση.

Ads

Χτες Δευτέρα, κατά την ενημέρωση των συντακτών Υγείας από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, επιβεβαιώθηκε ότι τα ψηφιακά συστήματα θα έστελναν στα κινητά 285.000 πολίτων SMS με το οποίο θα τους καλούσαν να προγραμματίσουν ραντεβού.

Για την τρίτη δόση, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι η Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει θετικά για ανοσοκατασταλμένους, διαμένοντες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα άνω των 60 ετών σε διάστημα έξι έως οκτώ μηνών μετά τη δεύτερη δόση.

Ωστόσο αναστάτωση έχει προκληθεί σε πολλούς πολίτες στους οποίους έχουν σταλεί sms χωρίς να πληρούν κανένα κριτήριο από αυτά που έβαλε η Επιτροπή. Κάποιοι από αυτούς, δοκίμασαν να αναζητήσουν τρίτο ραντεβού στο emvolio.gov.gr για να καταλάβουν αν ισχύει το μήνυμα που εστάλη. Το σύστημα όμως ορθά δεν τους δίνει τέτοια δυνατότητα.

Ads