«Άναψαν φωτιές» οι δηλώσεις Αβραμόπουλου σε τηλεοπτική συνέντευξη, σύμφωνα με τις οποίες είναι ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής της ονομασίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έσπευσε να διαψεύσει η Ρηγίλλης, η οποία καλείται επιπλέον να διαχειριστεί τη διαφοροποίηση Μπακογιάννη από την κεντρική θέση της ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ads

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου συνεδρίου της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο Alter, ανέφερε ότι «τον Ιούνιο η καινούρια Νέα Δημοκρατία θα είναι εντελώς διαφορετική». Ερωτηθείς αν ενδέχεται να αλλάξει και η ονομασία του κόμματος, απάντησε πως «σε αυτόν τον προσυνεδριακό διάλογο, όλα είναι ανοιχτά». «Όταν λέμε ότι τολμάμε και επιχειρούμε βαθιές τομές και αλλαγές, δεν λέμε ότι κάποιο κομμάτι θα μείνει ανέπαφο. Είναι ριζικές οι αλλαγές», σημείωσε.

Ευθύς αμέσως παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα τόσο στα γραφεία του κόμματος, όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, με στελέχη από όλη τη χώρα να ζητούν απάντηση στο ερώτημα αν δρομολογείται μία ανάλογη -μεγάλης συμβολικής σημασίας- εξέλιξη. Ακολούθησε η διαβεβαίωση της Ρηγίλλης ότι «θέμα αλλαγής ονόματος δεν τίθεται» και πως «ούτε ο κ. Αβραμόπουλος ούτε ουδείς άλλος έχει προτείνει κάτι τέτοιο». Πάντως, στελέχη και βουλευτές εμφανίζονται ανοικτοί σε μία τέτοια προοπτική, στο πλαίσιο της προσδοκώμενης ανανέωσης.

Άλλη στάση στο φορολογικό από Μπακογιάννη

Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ σκοπεύει να καταψηφίσει επί της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, κάνει λόγο για θετικά σημεία στην κυβερνητική πρόταση.

Ads

Aνάμεσα σε άλλα -αν και τονίζει ότι στο παρελθόν το μέτρο έχει εφαρμοστεί χωρίς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα- τάσσεται υπέρ της επιβολής τεκμηρίων διαβίωσης, τα οποία ο εισηγητής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, έχει χαρακτηρίσει «αυθαίρετα, πρόχειρα και παράλογα».

Η Ρηγίλλης φέρεται να αναμένει τη στάση της κ. Μπακογιάννη στη σχετική κοινοβουλευτική ψηφοφορία, προτού προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση.