Γκάφα, λάθος ή ηθελημένη κίνηση; Οπως και να έχει, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, κατάφερε γι’ άλλη μια φορά να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και όχι με τον καλύτερο τρόπο. Συγκεκριμένα, φέρεται ότι δημοσιοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το βίντεο που έχει κάνει θραύση στο Διαδίκτυο και στο οποίο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στο τηλέφωνό του, χυδαιολογεί εις βάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ads

Η δημοσίευση στον λογαριασμό του κ. Στεφανή δεν περιλάμβανε κάποιο σχόλιο από τον ίδιο και «κατέβηκε» αργότερα. Το γεγονός, όμως, ότι η δημοσίευση καταγράφηκε από διάφορους που παρακολουθούν το προφίλ του κ. υφυπουργού και μάλιστα υπάρχουν και τα σχετικά πειστήρια της ανάρτησης (φωτογραφία) αποδεικνύουν ότι έμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα στον λογαριασμό του και δεν κατέβηκε αμέσως.

Η δημοσιοποίηση της ανάρτησης προκάλεσε έναν μικρό χαμό χθες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το ερώτημα στα χείλη όλων ήταν το κίνητρο που κατηύθυνε το χέρι του υφυπουργού. Υπήρξαν φήμες που έκαναν λόγο για ηρωική έξοδο του Στεφανή από το υπουργείο, κάτι που δεν φαίνεται να ευσταθεί, καθώς η συγκεκριμένη κίνηση δεν θα ήταν και ο καλύτερος τρόπος για κάτι τέτοιο.

Συν τοις άλλοις, ο κ. υφυπουργός δεν φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει από τη θέση του, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε μόλις ένας μήνας έως ότου ο πρωθυπουργός «κόψει» τα φτερά του, όταν του πήρε τον τίτλο του συντονιστή για το προσφυγικό και περιόρισε στο ελάχιστο τις αρμοδιότητές του. Κατόπιν αυτών, ο υφυπουργός παρακολουθεί την ανέλιξη στενών συνεργατών του στο στράτευμα.

Ads

Ετσι, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι με ΦΕΚ της 24ης Φεβρουαρίου προάγονται βαθμολογικά 5 στρατιωτικοί, εκ των οποίων οι 4 έχουν συνεργαστεί ή συνεργάζονται με τον κ. Στεφανή. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι αξιωματικοί, τον Μάρτιο του 2019, είχαν κριθεί «διατηρητέοι» από το αρμόδιο όργανο κρίσεων (ΣΑΓΕ). Χρειάστηκαν 9 μήνες έως ότου το ΣΑΓΕ συνεδριάσει ξανά τον προηγούμενο Δεκέμβρη και αποφασίσει την προαγωγή τους.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών