Το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ αποφάσισε τους όρους της παράτασης της (μέσω απευθείας ανάθεσης) σύμβασης με την Intralot, για υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης των συστημάτων που η ίδια εταιρεία πούλησε στον Οργανισμό, σε συνεδρίαση που έγινε εκτάκτως χθες, ενώ η νέα σύμβαση θα υπογραφεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ads

Η Intralot, επιδίωκε σύμβαση 2 συν 1 χρόνων, τελικά θα συνάψει με τον καλύτερο πελάτη της συμφωνία για 1 συν 1 χρόνο. Σύμφωνα με «ασφαλείς πληροφορίες» που επικαλείται η Ελευθεροτυπία, «η διετής σύμβαση θα κοστίσει στον ΟΠΑΠ 200 εκατ. ευρώ (με τον ΦΠΑ), καθώς μ’ αυτήν κοστολογούνται οι υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για το Στοίχημα (57 εκατ. ευρώ το χρόνο χωρίς τον ΦΠΑ), ενώ με λεόντειο ποσοστό (8%) επί των ετήσιων εσόδων των 9.800 τερματικών αυτόματης χρήσης (ΤΑΧ) θα αποζημιώνεται η Intralot για τη συντήρηση και υποστήριξή τους. Το μετριοπαθέστερο, ίσως και δυσμενές σενάριο», συνεχίζει το άρθρο της Ελευθεροτυπίας, «εκτιμά πως τα τερματικά αυτά δεν μπορεί να έχουν έσοδα κάτω των 300 εκατ. ευρώ». Αυτό προσδίδει αυτομάτως στην Intralot 25 εκατ. ευρώ ετησίως.

«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την παράταση της σύμβασης για ένα χρόνο με δυνατότητα επέκτασης για ένα ακόμα», είπε αργά την Τετάρτη στο Reuters στέλεχος του ΟΠΑΠ. «Πρόκειται για μία κίνηση που θα επιτρέψει στον οργανισμό να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες που θα προκύψουν από το άνοιγμα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών», ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, την ερχόμενη εβδομάδα ή το αργότερο την μεθεπομένη θα φέρει ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου το νέο σχέδιο νόμου για τα τυχερά παιχνίδια. Το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Ads