Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για το σπάσιμο των καταστημάτων τα ξημερώματα στην Ερμού. Οι αντιεξουσιαστές έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων σε ένδειξη αλληλεγγύης, όπως αναφέρουν, στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ads

Η επίθεση σημειώθηκε αφού είχε προηγηθεί πορεία συμπαράστασης στον Γιαγτζόγλου το απόγευμα της Τρίτης από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήνας. 

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Στ. Καφούνης, έκανε λόγο για «απαράδεκτα φαινόμενα» που πλήττουν όχι μόνο την επιχειρηματικότητα αλλά και την ζωή της πόλης.

Ανάληψη ευθύνης για τις καταστροφές

Σε κείμενο με υπογραφή απλώς «Αναρχικοί – ες» που αναρτήθηκε στο Indymedia αναφέρεται: 

«Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπιά δυνάμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπάσαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλού». 

Ads

image

image

image

Κατάληψη στα γραφεία της «Αυγής»

Στο μεταξύ, αναρχικοί και αναρχικές της επιτροπής αλληλεγγύης στον Γιαγτζόγλου έκαναν κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας Αυγή, απαιτώντας την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάληψη έληξε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης.

Επίσης τρεις κάδους απορριμμάτων πυρπόλησε ομάδα ατόμων μπροστά στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, ενώ πέταξαν τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης στον Γιαγτζόγλου. Τέλος καταδρομικού τύπου επιθέσεις σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία στην Πάτρα και την ευθύνη ανέλαβαν και πάλι αναρχικές ομάδες, δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον Ντίνο Γιαγτζόγλου.