Με μια προκήρυξη 20 σελίδων, η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε αργά το βράδυ της Τρίτης την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με το οποίο ενημέρωνε ότι στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ και Σινώπης, στη Νέα Σμύρνη, υπάρχει κείμενο για την επίθεση.

Ads

Ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κλιμάκιο της οποίας έφτασε στο σημείο και ύστερα από έρευνες αρκετών ωρών βρέθηκε μια σακούλα απορριμμάτων μέσα σε κάδο, η οποία περιείχε ένα στικάκι.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν αρχικά στην εγκληματολογική υπηρεσία για δακτυλοσκοπική έρευνα και έρευνα DNA και στη συνέχεια το usb παρέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οργάνωση που αναλαμβάνει την ευθύνη είναι η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που είχε πραγματοποιήσει και το χτύπημα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, παλαιότερα. Είναι ένα κείμενο 19 σελίδων και αυτή την ώρα μελετάται. Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της προκήρυξης.

Ads

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

«Ύστερα από τηλεφώνημα σε ημερήσια εφημερίδα βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων και σε σακούλα σκουπιδιών ηλεκτρονικό αποθηκευτικό μέσο που περιείχε προκήρυξη 19 σελίδων της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη της ένοπλης επίθεσης στην Ισραηλινή πρεσβεία πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Δεκεμβρίου 2014».