«Η φρασεολογία της είναι τυπική. Αναλαμβάνω την ευθύνη» ανέφερε για την απόφαση που εξέδωσε σχετικά με την απαγόρευση συγκεντρώσεων στον Προμαχώνα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών Δημήτρης Τσότας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5» και πρόσθεσε ότι δεν θα ανακαλέσει την απόφαση του αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα.

Ads

«Η απόφαση αυτή έχει την υπογραφή μου και φυσικά αναλαμβάνω τις ευθύνες. Αλλά είναι γνωστό ότι η φρασεολογία της είναι τυπική. Είναι αυτή που προβλέπεται και κανένας άλλος δεν έχει παραπονεθεί στο παραμικρό. Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι υπερβολές, να μην τις χαρακτηρίσω διαφορετικά, και αποκλειστικός στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι να μην διακοπεί η συγκοινωνία από τους αγρότες στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα», τόνισε ο Δημήτρης Τσότας, ο οποίος επικαλέστηκε το άρθρο 11 του Συντάγματος και δήλωσε ότι «δεν θα ανακαλέσει την απόφαση αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα». «Θα απαγορεύουμε στους αγρότες να πηγαίνουν στο Προμαχώνα και να κλείνουν την συγκοινωνία».

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών απέφυγε να απαντήσει εάν είχε συνεννοηθεί με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, επαναλαμβάνοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού στην προσπάθειά της να ποινικοποιήσει και να καταστείλει τους κοινωνικούς αγώνες. Η πολιτική κάλυψη που επεφύλαξε ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Χ.Παπουτσής στην απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Σερρών να απαγορεύσει προληπτικά την οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης των αγροτών στις Σέρρες, δείχνει ότι το δόγμα της μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης στις λαϊκές αντιδράσεις αγγίζει πλέον τα όρια της εκτροπής από τη δημοκρατία και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών. Από τις Σέρρες μέχρι την Κερατέα πέφτουν οι μάσκες μιας κυβέρνησης που όσο ήταν αντιπολίτευση έδινε μαθήματα δημοκρατίας στη Ν.Δ και σήμερα ξεπερνάει ακόμα και αυτήν, με πρακτικές που έχουμε δει μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο περνάνε οι μέρες θα καταλαβαίνει στο πετσί της ότι η ένταση της πολιτικής της λιτότητας, της ανεργίας και της φτώχειας, θα έχει ως αποτέλεσμα το δυνάμωμα των αγώνων για την ανατροπή της πιο δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος μετά τη Μεταπολίτευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Ads