Στις 7 Σεπτεμβρίου θα γίνει τελικά η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον ερχόμενο Σεπτέμρβιο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας.

Ads

«Η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020.

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει φέτος νωρίτερα, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορονοϊού», αναφέρει το υπουργείο.

Άνοιξε η πλατφόρμα των εγγραφών

Στο μεταξύ άνοιξε από την Πέμττη 18 Ιουνίου η πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής σε Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2020-2021.

Ads

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή έως τις 2 Ιουλίου.

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.