Τους 70.988 έφθασαν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού. Δείτε όλους τους πίνακες στο tvxs.gr

Ads

Οι επιτυχόντες είναι λιγότεροι από πέρυσι, καθώς το 2014 εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 72.763 υποψήφιοι. O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.616, ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 99.958. 

Μάθετε το αποτέλεσμα

Οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και μητρός) προκειμένου να μάθουν σε ποια σχολή πέρασαν. 

Ads

Τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου εκτυπώνονται οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.

Στατιστικά στοιχεία επιτυχόντων 

image
Πατήστε πάνω για μεγέθυνση

Αναλυτικά όλοι οι πίνακες με τις βάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: 

Επιλογή 90% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ – Ημερήσια

 

 Επιλογή 90% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ – Εσπερινά 

 

 Επιλογή 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ 2014 

 

 Επιλογή 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ 2013 

 

 Επιλογή ΕΠΑΛΑ – Ημερήσια 

 

 Επιλογή ΕΠΑΛΑ – Εσπερινά 

 

 Επιλογή 10% ΕΠΑΛΑ 2014 

 

 Επιλογή 10% ΕΠΑΛΑ 2013 

 

 Επιλογή Αλλογενών – Αλλογενείς (Ευρωπ. Ένωσης) 

 

 Επιλογή Αλλογενών-Αλλογενείς (εκτός Ευρωπ. Ένωσης) 

 

 Μεγάλη πτώση των βάσεων  

Μεγάλη όπως αναμενόταν, εξαιτίας κυρίως της δυσκολίας των φετινών θεμάτων, ήταν η πτώση των βάσεων. Τη μεγαλύτερη πτώση εμφάνισαν τμήματα πανεπιστημίων της περιφέρειας. Μικρότερη είναι η πτώση στις περιζήτητες σχολές της Αθήνας (Νομική – 491 μόρια, Ιατρική – 309 μόρια). Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μεγαλύτερη πτώση εμφάνισε το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (-1.321 μόρια).

Ηλεκτρονική εγγραφή για πρώτη φορά φέτος

Φέτος θα ισχύσει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Οι επιτυχόντες πρέπει να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό τους στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.