Ανακοίνωση για την καταγγελία του Γεωργιανού Γιόργκι Χαρτζεισβίλι πως βασανίστηκε επί τέσσερις ημέρες από αστυνομικούς προκειμένου να τους πει πώς ήταν αυτός που σκότωσε την Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά, εξέδωσε η ΕΛΑΣ. 

Ads

Η αστυνομία παραδέχεται πως ο Γεωργιανός «εξετάστηκε» από αστυνομικούς για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά, αλλά συνελήφθη γιατί σε βάρος του είχαν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας ηλικιωμένου ζευγαριού στην οικία τους στο Πικέρμι. Επίσης η αστυνομία υποστηρίζει πως κατά την «εξέταση» δεν χτυπήθηκε από αστυνομικούς, σημειώνοντας πως «κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

Ο Γιόργκι Χαρτζεισβίλι αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στη ληστεία στο Πικέρμι και στην καταγγελία του επισημαίνει πως οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν πολύ άσχημα, ζητώντας του επί τέσσερις ημέρες να πει πως σκότωσε την Κάρολαϊν. «Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν. Μου έλεγαν “Εσύ τη σκότωσες”», αναφέρει. 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτέλεια Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όταν ρωτήθηε για τον βασανισμό του Γεωργιανού επιβεβαίωσε πως είχε εξεταστεί ως ύποπτος για την υπόθεση της δολοφονίας της Κάρολαϊν, ωστόσο ανέφερε πως το αφορά το αρχηγείο της αστυνομίας, αφήνοντας επί της ουσίας «ακάλυπτους» την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ.  

Διαβάστε επίσης: Το βίντεο και τα ερωτήματα για τον βασανισμό Γεωργιανού ώστε να πει πως σκότωσε την Κάρολαϊν

Ads

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Σχετικά με καταγγελία αλλοδαπού κρατουμένου, που αναπαράγεται σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης, ανακοινώνεται ότι: Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να προσπαθεί να εξέλθει από τη χώρα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων. Διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχαν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην οικία τους στο Πικέρμι.

Για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης (σχετ. το από 18-05-2021 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής). Ο συλληφθείς εξετάστηκε και από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση των Γλυκών Νερών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».