Διάγγελμα θα απευθύνει στις 18:00 το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως μετέδωσε από νωρίς το tvxs.gr. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ads

Τα νέα μέτρα θα περιλαμβάνουν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας αλλά και την υποβολή απο πολίτες SMS (μηνυμάτων από το κινητό) προς συγκεκριμένο αριθμό (τον 13033 κατά τις διαρροές) όπου θα δηλώνουν – μέσω μίας ειδικής φόρμας – για το που θα κατευθύνονται. Πρόκειται για ενα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ , φαρμακείο κλπ) που είχε επεξεργαστεί το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Ήδη από χθες, το βράδυ, με μια (νέα) συντονισμένη διαρροή η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει γενικό lockdown. Το σχέδιο περιλάμβανε την πλήρη παύση κάθε οικονομικής δραστηριότητας, με μόνες επιχειρήσεις ανοιχτές εκείνες που σχετίζονται με την παροχή υγειονομικού υλικού και με την αλυσίδα τροφοδοσίας – δηλαδή, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία κ.λ.π. -, και τη διακοπή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συνδέσεων καθώς των κάθε μορφής εσωτερικών μετακινήσεων στη χώρα. 

Διαβάστε επίσης: