Για «σύλληψη – πρόκληση» του επικεφαλής του ΔΗΚΚΙ Παναγιώτη Μαντά στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης κάνει λόγο η ΛΑΕ που μιλά για νέο αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Ads

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η  «ΛΑΕ καταγγέλλει τον νέο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με βάση τον οποίο τα ΜΑΤ προέβησαν σε προληπτικές προσαγωγές-συλλήψεις των διαδηλωτών της «Επανεκκίνησης» που μοίραζαν φυλλάδια στο Σύνταγμα, 150 μέτρα μακριά από τη μαθητική διαδήλωση και προέβησαν συγκεκριμένα στην αναίτια σύλληψη του Παναγιώτη Μαντά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) και του ΔΗΚΚΙ και του αγωνιστή Γιώργου Σταθόπουλου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Είχε προηγηθεί προσπάθεια ελέγχου των προκηρύξεων και απαγόρευσης στον Παναγιώτη Μαντά να μεταβεί στο χώρο του Συντάγματος. Η σύλληψη των δύο αγωνιστών αποτελεί άλλη μία προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία των πολιτών ακόμα και με προληπτικές προσαγωγές. Η ΛΑΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις και ζητά την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών».