Πορεία ενάντια στην αύξηση των ενοικίων στο Κουκάκι λόγω του Airbnb πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή και σημαδεύτηκε από επεισόδια έξω από το ΑΤ Ακρόπολης. 

Ads

Αν και η επίσημη ενημέρωση ανέφερε ότι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα, τόσο μετέχοντες στην πορεία, όσο και κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές. 

Καταγγελίες διαδηλωτών και κατοίκων της περιοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και υλικό που κυκλοφορεί όπως βίντεο και φωτογραφίες δίνουν διαφορετική εικόνα.

Συμμετέχοντες στη διαδήλωση και άνθρωποι που παρακολουθούσαν το περιστατικό στη γειτονιά κάνουν λόγο για αναίτια και σκληρή επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση, προσθέτοντας ότι νωρίτερα δεν είχε συμβεί το παραμικρό και επισημαίνοντας ότι στην πορεία υπήρχαν και διαδηλωτές με τα παιδιά τους σε καρότσια.

Ο δημοσιογράφος Χριστόφορος Κάσδαγλης ανάρτησε το παραπάνω βίντεο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook γράφοντας:

Ads

«Μόλις έμαθα ότι στη γειτονιά μου στο Κουκάκι έγινε νωρίτερα ειρηνική διαδήλωση σχετικά μικρής κλίμακας με θέμα την Airbnb και τις επιπτώσεις της στη ζωή της συνοικίας. Η αστυνομία υπεραντέδρασε με μεγάλη βιαιότητα και το θέμα πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις. Πολύ κακό δείγμα γραφής που αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα του δόγματος περί ασφάλειας και τάξης. Κακό ποδαρικό και για τον κ. Χρυσοχοΐδη. Έχω κι άλλες πληροφορίες αλλά επειδή είμαι μακριά και δεν τις έχω διασταυρώσει επιφυλάσσομαι. Όποιος ξέρει περισσότερα ας ενημερώσει. Ποστάρω κι ένα βιντεάκι που μου έστειλαν, το οποίο δίνει μια μικρή γεύση. Το περιστατικό εξελίσσεται γωνία Βεΐκου και Δράκου, 50 μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους κατοίκους που διαμαρτύρονται παρεμβαίνει και ένας τουρίστας που εκλιπαρεί τους αστυνομικούς να σταματήσουν το έργο τους». 

Από τα επεισόδια υπήρξε μία προσαγωγή που μετατράπηκε σε σύλληψη, ενώ για τον προσαχθέντα υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρουν ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος στο πρόσωπο και στο σώμα.