«Σεβασμό στη λαϊκή εντολή και σεβασμό των οργάνων του κόμματος» ζητά η Σία Αναγνωστοπούλου τόσο από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, επιχειρώντας να στρέψει την προσοχή του εσωκομματικού διαλόγου στους λόγους της συντριπτικής ήττας στις εθνικές εκλογές.

Ads

«Ήμουν από αυτές που είχα πει να γίνει η εκλογή προέδρου γρήγορα για να πάμε στο συνέδριο, κατασταλαγμένοι. Να μιλήσουμε για ένα μεγάλο γεγονός, όπως είναι μια τέτοια στρατηγική ήττα. Φαίνεται ότι αυτό που θα γινόταν στο συνέδριο, η σύγκρουση και αντιπαραθέσεις, έγιναν με την εκλογή του προέδρου. Τώρα έχουμε ευθύνη όλοι και όλες. Και για να υπάρξει ενότητα και να κάνουμε ένα πολιτικό και πολιτισμικό άλμα μεταξύ μας, δηλαδή να φτιάξουμε αυτό το νέο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και το κυβερνώσα και το Αριστερά θα υπάρχουν. Για μένα είναι απαραίτητο και θα σταματήσει αυτή η μεταφυσική αντιμετώπιση», τόνισε η κ. Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Υπάρχει μία κρίσιμη συναίνεση. Το ένα είναι σεβασμός της λαϊκής εντολής, που εξέλεξε τον Πρόεδρο και το άλλο πολύ κρίσιμο επίσης είναι ο σεβασμός των οργάνων του κόμματος για να μπορεί να ανασυγκροτηθεί η κοινότητα του κόμματος. (…) Αν από την μία μεριά δεν υπάρχει σεβασμός της λαϊκής εντολής – όσο προβληματικά και να έχει καθοριστεί – και από την άλλη μεριά δεν υπάρχει σεβασμός των οργάνων όπου εκεί η κοινότητα αποφασίζει (…) τότε πώς θα φτιαχτεί η εμπιστοσύνη. Εξαρτάται και από τον πρόεδρο να εμπνεύσει ενωτική στάση», υπογράμμισε η κ. Αναγνωστοπούλου ενώ επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε πετύχει την σύνθεση, σεβόμενος τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το θέμα είναι αν οι συγκρούσεις παράγουν κάτι ή οδηγούν σε ένα τέλμα» σημείωσε, θέτοντας ως προτεραιότητα τον διάλογο για το ποιες πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία.

Ads

Σε ό,τι αφορά τον νέο πρόεδρο, δήλωσε πως δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο κύριος Κασσελάκης είναι το νέο, εξηγώντας ότι «όλο το team που τον πλαισιώνει, είναι όλα παλιά στελέχη». «Είναι άνθρωποι δηλαδή, οι οποίοι έχουν μια μεγάλη διαδρομή σε αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Χαρακτήρισε «ανεύθυνο λάθος» την θέση του Ευάγγελου Αποστολάκη ότι θα σταματήσουν οι τάσεις μέσα στο κόμμα και ότι θα γίνει ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ αν επιβληθεί στους άλλους οι οποίοι είναι μιας άλλης άποψης. «Λάθος και ανεύθυνο λάθος η θέση Αποστολάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αποστολάκης, εκ των στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, είπε μεταξύ άλλων ότι «πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα αλλάξουν». Συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι ένα κόμμα με κατευθύνσεις, με πολιτικές γραμμές, με θέσεις. Θα λειτουργεί σαν κόμμα. Ούτε τάσεις, ούτε φατρίες, ούτε επαναστάσεις, ούτε αντιπολίτευση εσωτερική. Όποιος είναι δίπλα σε αυτές τις θέσεις, όποιος θέλει να βοηθήσει, εδώ υπάρχει πεδίο να προχωρήσουμε. Όποιος δεν θέλει, ας κάτσει στην άκρη».