Στην ανάγκη αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης της Ελλάδας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο 3ο Μεσογειακό Συνέδριο για τη Βιώσιμη Ενέργεια, τονίζοντας πως πρέπει να τελειώσει το μοντέλο ανάπτυξης που στηρίχθηκε «στον παρασιτισμό του Δημοσίου και την αδιαφάνεια».

Ads

Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται η αλλαγή πορείας όσον αφορά την οικονομία είναι «μονόδρομος», και μπορεί να γίνει με αξιοποίηση του πλούτου και την επένδυση σε νέες πράσινες τεχνολογίες και προϊόντα.

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες για το Περιβάλλον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας με την Τουρκία ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο, αλλά και να αναδειχθεί η περιοχή σε ενεργειακό κόμβο, πρωτοβουλίαπου σκοπεύει να συζητήσει και με την πολιτική ηγεσία του Λιβάνου και της Λιβύης.

Επίσης ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα οι εργασίες της πρωτοβουλίας για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η κλιματική αλλαγή είναι μια ευκαιρία ώστε να συνδυαστεί η οικονομική ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος, «έτσι ώστε να φύγουμε από την κρίση μέσω της συνδυαστικής αντιμετώπισης της φτώχειας, της προοπτικής ανάπτυξης στις φτωχές χώρες και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας στις ανεπτυγμένες και αναδυόμενες χώρες».

Ads