Σε κόμμα μετασχηματίζεται η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Η ίδρυση του νέου κόμματος προαναγγέλλεται μέσω του κεντρικού άρθρου στο Iskra, της ιστοσελίδας της Αριστερής Πλατφόρμας, το οποίο δημοσιεύθηκε μετά την απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Με το άρθρο εξαπολύεται δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και επισημαίνεται πως «το “Όχι” θα έχει πολιτική έκφραση και θα νικήσει».

Ads

«Η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό, φόβο, βαθιά αμηχανία και ανησυχία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο και επισημαίνεται πως «η κυβέρνηση θέλει να σβήσει άρον –άρον το “ΟΧΙ” από τον πολιτικό χάρτη». «Κάποιοι στου Μαξίμου λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», τονίζεται στο άρθρο το οποίο καταλήγει: «Ο ελληνικός λαός δεν ξέχασε το «ΟΧΙ». Δεν είναι διατεθειμένος να ζει εξανδραποδισμένος σε μια χώρα που ζει κάτω από τη μπότα ενός νεοαποικιακού καθεστώτος. Το «ΟΧΙ» δεν ηττήθηκε. Θα έχει πολιτική έκφραση και θα νικήσει. Ο αγώνας συνεχίζεται και αν γίνουν εκλογές έστω με πραξικοπηματικούς όρους, αυτές θα είναι ένας πρώτος σταθμός για την ανεξάρτητη , προοδευτική και δημοκρατική Ελλάδα που ονειρευόμαστε».

Λίγο αργότερα τη δημιουργία νέου κόμματος προανήγγειλε και ο Δημήτρης Στρατούλης. Όπως είπε «είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του περήφανου και πλειοψηφικού ‘όχι’ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου θα εκφραστούν σε ένα ενιαίο αντιμνημονιακό πατριωτικό μέτωπο, με πολιτική ανάπτυξης και οικονομικής αναγέννησης της χώρας». Ο κ. Στρατούλης σημείωσε πως στον νέο πολιτικό σχηματισμό θα συμμετέχουν «ευρύτερες πατριωτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις προκειμένου να βρουν τρόπο να οι δυνάμεις του ‘όχι’ να εκφραστούν στις εκλογές».

«Η εικόνα που έχουμε είναι πως σε μεγάλα τμήματα της αριστεράς αλλά και του λάου, υπάρχει η πεποίθηση πως το ‘όχι’ δεν έχει ηττηθεί. Οι δυνάμεις του ‘όχι’ πολιτικά και κοινωνικά θα νικήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο στο νέο πολιτικό σχηματισμό θα συμμετέχει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ. Στρατούλης απάντησε πως αναμένει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Ολόκληρο το άρθρο του Iskra

Εκλογές εξπρές φαίνεται να εξαγγέλλει αυγουστιάτικα και σε χρόνο τριών εβδομάδων η κυβέρνηση. Ουδέποτε θα έχει συμβεί ξανά στα χρονικά της χώρας μια τέτοια ταχύτητα εκλογών και μάλιστα μέσα σε θερινή περίοδο.

Ads

Το ερώτημα είναι : Γιατί αυτή η επίσπευση ; Ποιος ο λόγος της ;

Ποτέ κανένας δεν προσφεύγει στις εκλογές χωρίς να δίνει τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης του λαού, αν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι να θέλει να αποφύγει τη λαϊκή ενημέρωση.

Γιατί εκλογές ; Και γιατί εκλογές Αυγουστιάτικα σε χρόνο ρεκόρ, κάτι που δεν έχει ματαγίνει στον τόπο ;

Ο λόγος είναι απλός και αυτονόητος.

Η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό, φόβο, βαθιά αμηχανία και ανησυχία. Τρέμει η κυβέρνηση τις βαρύτατες συνέπειες κάθε μέρας που περνάει με τις οδυνηρές επιπτώσεις των μνημονίων να γίνονται αισθητές από το λαό. Η κυβέρνηση θέλει να πάνε στις κάλπες οι πολίτες πριν προλάβουν να ενημερωθούν για το σύνολο των μέτρων του τρίτου μνημονίου και κυρίως πριν νιώσουν στην καθημερινότητα τους τα νέα επαχθή βάρη.

Υπάρχει , όμως, και ένας πρόσθετος και καθόλου αμελητέος λόγος.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάει άρον- άρον αυγουστιάτικα στις εκλογές για να απαλλαγεί από τα βαρίδια του «ΟΧΙ» και για να αιφνιδιάσει την «Αριστερή Πλατφόρμα» ώστε να μην προλάβει να ετοιμαστεί για εκλογική αναμέτρηση.

Η κυβέρνηση θέλει να σβήσει άρον –άρον το «ΟΧΙ» από τον πολιτικό χάρτη. Το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος και το «ΟΧΙ» στα μνημόνια, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο συνεπής αριστερός, προοδευτικός, πατριωτικός , δημοκρατικός κόσμος έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη για την κυβέρνηση.

Κάποιοι στου Μαξίμου λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Ο ελληνικός λαός δεν ξέχασε το «ΟΧΙ». Δεν είναι διατεθειμένος να ζει εξανδραποδισμένος σε μια χώρα που ζει κάτω από τη μπότα ενός νεοαποικιακού καθεστώτος. Το «ΟΧΙ» δεν ηττήθηκε. Θα έχει πολιτική έκφραση και θα νικήσει. Ο αγώνας συνεχίζεται και αν γίνουν εκλογές έστω με πραξικοπηματικούς όρους, αυτές θα είναι ένας πρώτος σταθμός για την ανεξάρτητη , προοδευτική και δημοκρατική Ελλάδα που ονειρευόμαστε.