Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» ανέλάβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής την 1η Νοεμβρίου.

Ads

Το απόγευμα του Σαββάτου ο ιστότοπος zougla.gr δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος είπε ότι στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει φάκελος, μέσα στον οποίο βρίσκεται USB με προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το site, συντάκτης του πήγε στο σημείο και βρήκε τη σακούλα, μέσα στην οποία υπάρχει όντως ένας φάκελος και USB.

Το USB εξετάζεται στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Όπως μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση, εκφράζονται εκτιμήσεις ότι «η προκήρυξη είναι γνήσια».

Ads

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την προκήρυξη

Η 18σελιδη προκήρυξη ήταν αποθηκευμένη σε στικάκι USB και ο συντάκτης αναλύει τους λόγους της επίθεσης, ενώ αναφέρει ότι το χτύπημα «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος».

Γίνεται αναφορά σε «πολιτικές εκτελέσεις φασιστών-μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή», ενώ υπογραμμίζεται πως η δολοφονική επίθεση είναι η «αφετηρία της λαϊκής εξόρμησης» ώστε να σταλούν «στα σκουπίδια της ιστορίας» τα «νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής».

Παράλληλα, η προκήρυξη τονίζει πως η απόφαση να πληγούν τα «αναλώσιμα των βουλευτών κι όχι οι ίδιοι» συνιστά ένα «τελεσίδικο μήνυμα» πως «όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος».

«Στην Ελλάδα, χωρίς να απωλεστεί ο αντικαθεστωτικός αγώνας, το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών υποδομών της Χρυσής Αυγής και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων. Να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με δρεπάνι», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, αναφέρεται: «Η ιστορική διδαχή επισημαίνει ότι ο φασισμός δεν τσακίζεται στο κοινοβούλιο και με νόμους , ότι ο φασισμός τσακίζεται πάντα στη μάχη μέσα στους δρόμους. Ότι η αστική δημοκρατία ποτέ δεν πολέμησε τον φασισμό και ήθελε πάντα να τον ελέγχει […]», ενώ σε άλλο σημείο σημειώνεται ότι «η κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία και ο φασισμός είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, δηλαδή διαφορετικές μορφές του καπιταλιστικού συστήματος».

«Η οπορτουνιστική αριστερά, και όχι μόνο αυτή, κομπορρημονεί σε διαλέξεις, σε ακαδημαϊκές ιστοριογραφίες και στο δια ταύτα παραμένει προσκολλημένη σε άνευρες καταγγελίες. Θεωρία δίχως πράξη είναι λόγια του αέρα», τονίζεται επίσης στην προκήρυξη.

Αντίδραση από Χρυσή Αυγή

Για «θρασύδειλους δολοφόνους» που «ανήκουν στην εγκληματική ιδεολογική μήτρα της άκρας αριστεράς» κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Θρασύδειλοι δολοφόνοι της άκρας αριστεράς σκοτώνουν υπό την σκέπη της χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά. Το άθλιο και ανόητο μανιφέστο των θρασύδειλων δολοφόνων αποδεικνύει πως ανήκουν στην εγκληματική ιδεολογική μήτρα της άκρας αριστεράς.

»Η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά εξέθρεψε και άφησε ανενόχλητα αυτά τα αποβράσματα να σκοτώνουν, την ώρα που οι υπηρεσίες της αναζητούσαν τα ανύπαρκτα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής. Η προδοτική κοινοβουλευτική αριστερά του Τέξας και του London school of economics συνεχίζει να υπερασπίζεται τρομοκράτες της ίδιας συνομοταξίας με τους δειλούς δολοφόνους του Νέου Ηρακλείου.

»Οι αθλιότητες κατά της Χρυσής Αυγής που περιέχονται στο ανόητο κείμενο της προκήρυξης αναπαράγονταν για έναν ολόκληρο μήνα από:
τους επίορκους του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ (οι κατηγορίες του φακέλου Δένδια περιέχονται αυτούσιες στην προκήρυξη των τρομοκρατών)
– όλα τα διεφθαρμένα κόμματα του κοινοβουλίου
– όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

»Είναι όλοι τους συνένοχοι και τίποτα δεν μπορεί να ξεπλύνει τις ποινικές και πολιτικές τους ευθύνες. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τον έντιμο, εθνικό της αγώνα μέχρι να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτού του άνανδρου εγκλήματος».