Μία ακόμη περίπτωση μικρού νησιωτικού δήμου που λόγω «Καλλικράτη», οικονομικής κρίσης και απαγόρευσης προσλήψεων αδυνατεί να λειτουργήσει είναι ο Δήμος Ανάφης, σύμφωνα με δημοσίευμα του aftodioikisi.gr.

Ads

 
«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος παρά την τεράστια γραφειοκρατία που έχει δημιουργήσει ο Καλλικράτης έχει μόλις δύο υπαλλήλους έναντι τουλάχιστον 9-10 που χρειάζεται να λειτουργήσει στοιχειωδώς» υποστηρίζει στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος του νησιού Ιάκωβος Ρούσσος.
 

Όπως εξηγεί ο Ι. Ρούσσος, ο ίδιος και οι συνεργάτες του στη δημοτική Αρχή «τα κάνουν όλα και συμφέρουν». Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος φτιάχνει τα υδραυλικά του δήμου, ασχολείται με τα ηλεκτρολογικά και κάνει τον οδηγό του λεωφορείου στο νησί…. με βοηθό τον αντιδήμαρχο.
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου κάνει το γραμματέα του δήμου και τον υπάλληλο της ταμειακής υπηρεσίας.
 
Αναφερόμενος στους υπαλλήλους που έχει στο δήμο του, έναν διοικητικό και έναν στο ΚΕΠ,  ο κ. Ρούσσος, αναδεικνύει μία άλλη διάσταση. Αυτή της ιδιωτικοποίησης του δήμου.
 
«Είμαστε ένας δήμος 250 κατοίκων και έχουμε αποθεματικό 3 εκατ. ευρώ. Δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερους υπαλλήλους, αλλά μπορούμε να πάρουμε συμβούλους και να μας κάνουν μια μελέτη και να σκάσουμε 15.000 ευρώ»
, τονίζει χαρακτηριστικά.
 
Ήδη έχει αναθέσει την ανακομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, είναι και οδηγός απορριμματοφόρου και εργάτης καθαριότητας. Προκειμένου να λειτουργήσει ο δήμος, ο κ. Ρούσσος σκέφτεται να συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες.
 
Τέλος, αναφορικά με το ειδικό τέλος για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, ο δήμαρχος Ανάφης δηλώνει στην aftodioikisi.gr αντίθετος και προαναγγέλλει ότι σύντομα θα κάνει και αυτός προσφυγή.