Σε αναδίπλωση αναγκάστηκε να προβεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του, σε αμερικανικό Μέσο, για τα περί ανατροπής του Ρώσου Προέδρου Πούτιν.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε δηλώσει ότι οι κυρώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο εναντίον της Ρωσίας «αποσκοπούν στην ανατροπή του καθεστώτος Πούτιν με εσωτερική αναταραχή».

Ωστόσο με σημερινή του παρέμβαση ανασκεύασε λέγοντας πως «ασφαλώς, οι κυρώσεις δεν έχουν στόχο καθεστωτική αλλαγή. Για το μέλλον της Ρωσίας θα αποφασίσει κυρίαρχα ο ρωσικός λαός, που επίσης υποφέρει και πληρώνει κι αυτός βαριές συνέπειες λόγω της εισβολής στην Ουκρανία».

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έστρεψε τα πυρά του στην αξιωματική αντιπολίτευση , λέγοντας ότι «μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ότι ο πόλεμος αυτός αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Πούτιν και ότι ο αυταρχισμός είναι ο αντίπαλος της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Ads

Αναλυτικά η δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

«Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα στοχεύουν και προσωπικά τον κ. Πούτιν και την οικογένειά του, τους στενούς του επιτελείς και τον οικονομικό του περίγυρο.
Παράλληλα, η πίεση που ασκείται μέσω των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία έχει ως στόχο να ανεβάσει το πολιτικό και οικονομικό κόστος συνέχισης αυτού του πολέμου.

Ασφαλώς, οι κυρώσεις δεν έχουν στόχο καθεστωτική αλλαγή. Για το μέλλον της Ρωσίας θα αποφασίσει κυρίαρχα ο ρωσικός λαός, που επίσης υποφέρει και πληρώνει κι αυτός βαριές συνέπειες λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ότι ο πόλεμος αυτός αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Πούτιν και ότι ο αυταρχισμός είναι ο αντίπαλος της ελευθερίας και της δημοκρατίας».