Για τις 31 Οκτωβρίου του 2023 αναβλήθηκε η δίκη του αστυνομικού, οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη, που παρέσυρε και σκότωσε τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, στρίβοντας παράνομα και αντίθετα στον δρόμο, για να μπει στη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021.

Ads

Ο οδηγός επρόκειτο να καθίσει την Δευτέρα στο εδώλιο του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ωστόσο το δικαστήριο ανεβλήθη για τις 31 Οκτωβρίου του 2023.

Αν και η παράβαση που οδήγησε στον θάνατο του Ιάσονα είναι σαφής, ωστόσο, ο τροχονόμος που βρισκόταν στο σημείο την ώρα του δυστυχήματος, επικεντρώθηκε στο να απομακρύνει έναν ντελιβερά που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, παρά με τον δράστη και το θύμα.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας έκρινε ως «αμέλεια» την θανατηφόρα παρανομία, ενώ η ΕΔΕ καταδίκασε τον δράστη σε εφέσιμη ποινή αργίας τριών μόλις μηνών και μάλιστα χωρίς καν μετάθεση σε άλλη θέση.

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι σε επιστολή της με αφορμή την δίκη της Δευτέρας, η οποία τελικά αναβλήθηκε, η αδερφή του Ιάσονα  ζητά να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Με την επιστολή που έστειλε στην ιστοσελίδα rosa.gr, η Κατερίνα Λαλαούνη εκφράζει την έκπληξη της οικογένειας για το γεγονός ότι το Πειθαρχικό Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή μόλις τριών μηνών με απόλυση άνευ μετάθεσης, αφήνοντας το δικαίωμα της εφέσεως το οποίο άσκησε.

«Αναρωτιέμαι αλλά και ταυτόχρονα αρνούμαι να δεχτώ ότι η απόφαση αυτή βασίστηκε σε προσωπικούς ισχυρισμούς και αμφιλεγόμενα στοιχεία όπως ότι ο οδηγός και ο συνοδηγός πήγαν να βοηθήσουν τον αδερφό μου μετά το ατύχημα, καθώς και το εάν επιτρέπεται η στροφή αριστερά στο σημείο που έγινε το ατύχημα. Ή ακόμη για το πως κρίνει ένας οδηγός το πότε να στρίψει και μάλιστα σε ένα σημείο που απαγορεύεται η στροφή» τονίζει η κοπέλα.

Παράλληλα, αφήνει σαφείς αιχμές για το νομοθετικό πλαίσιο, που επιτρέπει οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα στη χώρα μας να μην τιμωρούνται σοβαρά.