Αναβάλλεται η διήμερη επίσκεψη του επιτρόπου Οικονομικών της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από σήμερα, Τετάρτη.

Ads

Η αναβολή της επίσκεψής του οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω Twitter αναφέρει ότι η επίσκεψη Μοσκοβισί αναβάλλεται «για πολύ σοβαρούς οικογενειακούς λόγους» και ότι «νέα ημερομηνία θα επαναπροσδιοριστεί πολύ σύντομα». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πιέρ Μοσκοβισί ανέβαλε το ταξίδι του, λόγω του θανάτου της μητέρας του.

Με την αναβολή του ταξιδιού αναβάλλονται προσωρινά αλλά παραμένουν στα προσεχώς και οι εξελίξεις στα ελληνικά ζητήματα. Το ταξίδι του αναμένεται να σηματοδοτήσει την μετεκλογική, ενεργό επανεμπλοκή της Κομισιόν και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο ελληνικό ζήτημα με διπλή στόχευση: Αφ’ ενός την παροχή στήριξης προς την κυβέρνηση Τσίπρα για να περάσει τον δύσκολο, πρώτο κάβο του νέου Μνημονίου και, αφ΄ετέρου την σαφή υπενθύμιση προς την ίδια κυβέρνηση ότι το μοναδικό κλειδί για να ανοίξει η ατζέντα του χρέους και να ανακεφαλαιοποιηθούν ομαλά οι τράπεζες είναι η ταχεία εφαρμογή των σκληρών μέτρων.