Την αναβολή της αναγόρευσης του Άνθιμου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ, ανακοίνωσε μια πολύ λιτή ανακοίνωση η Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αναβολή της τελετής απονομής του τίτλου στον Μητροπολίτη Άνθιμο, αναβάλλεται «για λόγους καλύτερης οργάνωσης». 

Η αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, είχε προκαλέσει αντιδράσεις

Πολίτες της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν μάλιστα ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών μέσω διαδικτύου, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ο Μητροπολίτης έχει εκφράσει δημόσια ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις.

Ads

Την ανάκληση της απόφασης για την αναγόρευση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα, ζήτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. 

Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο «για απόφαση – ντροπή η οποία προσβάλλει τόσο την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών».

Υποστηρίζει ακόμη ότι ο μητροπολίτης Άνθιμος «εκφράζει ό,τι πιο συντηρητικό, σκοταδιστικό και μισαλλόδοξο σε αυτή την πόλη και δεν είναι άξιος μας τέτοιας τιμή».