Αμφίβολη θεωρείται η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ανακοίνωσε ήδη πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει, ενώ απρόθυμοι εμφανίζονται οι κ.κ. Σαμαράς και Τσίπρας.

Ads

Όπως διαμήνυσε σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα, το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη συνάντηση, καθώς θεωρεί πως πρόκειται για σύσκεψη που αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων στο εσωτερικό και στην εικόνα συναίνεσης στο εξωτερικό. «Δεν θα γίνουμε κορνίζα της κυβέρνησης για τους ευρωπαίους εταίρους», είπε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε χθες πως η συνάντηση δεν έχει νόημα αφού έπεται των διαπραγματεύσεων και της ανακοίνωσης των μέτρων για την ελληνική οικονομία.

Την πρόθεση του να μην συμμετάσχει -για τον ίδιο λόγο- εξέφρασε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χωρίς ωστόσο να την αποκλείει. Ο κ. Τσίπρας επανήλθε επίσης στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί δημοχηφίσματος.

Ads

Αντίθετα, απαραίτητη χαρακτήρισε την παρουσία όλων των αρχηγών ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. «Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως είναι δυνατόν να προσκαλεί ο ανώτατος άρχων τους πολιτικούς αρχηγούς και να εφευρίσκονται προφάσεις για άρνηση της προσκλήσεως. Νομίζω ότι οι καιροί ου μενετοί. Είναι απαραίτητη η παρουσία όλων μας εκεί, ανεξαρτήτως αν κάποιοι από μας διαφωνούν με κάποιους άλλους. Εγώ απευθύνω μια πρόσκληση, έστω και την υστάτη στιγμή να αντιληφθούν ότι αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, αν και εχθές είχε δηλώσει ότι η συνάντηση έρχεται «κατόπιν εορτής».