«Στο Σύνταγμα οι αγανακτισμένοι φώναζαν το ίδιο σύνθημα και μετά κάποιοι από αυτούς γίνανε βουλευτές». Έτσι υπερασπίστηκε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, τo συμμετοχή του στο συλλαλητήριο του ΠΑΟΚ το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, την στιγμή που ακουγόταν το σύνθημα, «να καεί η π@@@ η Βουλή».

Ads

Μιλώντας το πρωί στον «Σκάι», ο βουλευτής είπε «για ένα σύνθημα με καλέσατε εδώ, η καλύτερη ομάδα φέτος δεν πήρε το πρωτάθλημα» και πρόσθεσε: «Το σύνθημα «Βούλγαροι» το έχετε ακούσει; Δεν το εννοούνε είναι αλληγορικό».

Όπως σημείωσε και ο ίδιος δεν το εννοούσε το σύνθημα που είπε ενώ σημείωσε ότι: «Εγώ δεν έχω κανένα αφεντικό πέρα από το Λεβέντη». «Στο Σύνταγμα οι αγανακτισμένοι φώναζαν το ίδιο σύνθημα και μετά κάποιοι από αυτούς γίνανε βουλευτές».

«Η Βουλή δεν έχει κάνει τίποτα τόσα χρόνια για το ποδόσφαιρο. Είστε ικανοποιημένοι που φέτος η δεύτερη ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα;».

Ads

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι χυδαίες δηλώσεις του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, προσβάλλουν ευθέως το Κοινοβούλιο και εντέλει την ίδια τη δημοκρατία» ήταν το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οροσθέτει στην ανακοίνωση του πως «ο ίδιος και το κόμμα του είναι υπόλογοι πρωτίστως στους πολίτες για τις αθλιότητες αυτές, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής».

Τι προηγήθηκε

«Δηλωμένος» οπαδός του ΠΑΟΚ ο Αριστείδης Φωκάς είχε ανέβει στην εξέδρα που είχε στηθεί στην Καμάρα για να μιλήσει στους συγκεντρωμένους οπαδούς. Πριν ξεκινήσει τον λόγο του οι οπαδοί φώναξαν το σύνθημα «να καεί η π@@@ η Βουλή», ενώ ο ίδιος κουνούσε κι έκανε νόημα με τα χέρια στο πλήθος.

Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο αναφέρθηκε «στο κατεστημένο της Αθήνας, το ΠΟΚ το οποίο επί 30 χρόνια είναι το ίδιο και θα διαλυθεί από τον λαό του ΠΑΟΚ, ο οποίος κατά γενική ομολογία όλων των Ελλήνων φιλάθλων φέτος έπρεπε να πάρει το νταμπλ».

«Φέτος θα το πάρουμε ή εμείς ή κανείς», τόνισε ο Α. Φωκάς.