Επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης και απορρόφησης του ΕΣΠΑ ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με επιστολή της προς την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη.

Ads

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή της η ΕΣΕΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και συμμετέχοντας στις διαδικασίες διαβούλευσης, τόσο κατά τη διαμόρφωση όσο και κατά την υλοποίησή του, έχει διατυπώσει πολλάκις τη θέση της για την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα επίκαιρη στην σημερινή, κρίσιμη για την ελληνική οικονομία, συγκυρία. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί – με την συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων – ο σχεδιασμός για ένα πλήθος δράσεων, κρίνουμε ως επιτακτική την ανάγκη επίσπευσης της υλοποίησής τους παράλληλα με την αναθεώρηση / τροποποίηση του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου. Σίγουρα χρειάζεται ένα πιο ευέλικτο σύστημα, που θα εξασφαλίσει την απλοποίηση και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερο η κινητοποίηση σημαντικών πόρων σε ώριμες δράσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, σας δηλώνουμε για άλλη μία φορά την πρόθεσή μας για ενεργό συμμετοχή στη μεγάλη προσπάθεια που απαιτείται για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ με τρόπο που να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου.

Ads

Τέλος, παρά το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα (5 ημέρες) που δόθηκε στο πλαίσιο της ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου «Αποκέντρωση, απλοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του ΕΣΠΑ 2007-13 και άλλες διατάξεις», ήταν κατά γενική ομολογία πολύ μικρό, σας καταθέτουμε – κατ’αρχήν – ορισμένες παρατηρήσεις επί του σχετικού σχεδίου νόμου και ευελπιστούμε να εξετασθούν πριν από την ψήφισή του στη Βουλή».