Σε πολύ σοβαρή καταγγελία για την πρόσβασή του σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ αλλά και τη συμπεριφορά του οδηγού απέναντί του, προχώρησε άτομο με κινητικά προβλήματα.

Ads

Ειδικότερα, άτομο με αναπηρία κατέγραψε σε βίντεο, το οποία ανέβασε στο Tik Tok, την πρωτοφανή συμπεριφορά αλλά και τη δύσκολη καθημερινότητα λόγω της ελλιπούς προσβασιμότητας στα ΜΜΜ.

Σε ερώτησή του «η ράμπα δεν λειτουργεί;», ακούγεται ο οδηγός να απαντά: «Δεν έχεις βοηθό; Άσε θα σε βοηθήσω εγώ». Στη συνέχεια το άτομο απαντά «όχι, βγαίνω μόνος μου έξω», ο οδηγός αποκρίνεται: «Γιατί; Γιατί πας έξω; Να μην βγαίνεις αφού δεν μπορείς».

Τελικά ο οδηγός τον βοηθά να μπει στο λεωφορείο και απευθυνόμενος σε αυτόν, του λέει: «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όχι όλα στην τσέπη». Όταν το άτομο απαντά «Όχι σε μένα», ο οδηγός αποκρίνεται λέγοντας «γιατί εσύ τι είσαι;».

Ads

Όπως δηλώνει ο χρήστης του ΤikTok, ενώ ήθελε απλώς να πάει για καφέ με τους φίλους του, το τίμημα ήταν ο «εξευτελισμός». Κατόπιν διευκρινίζει πως σκοπός του βίντεο είναι να αναδείξει ένα συστημικό πρόβλημα και όχι να στοχοποιήσει έναν οδηγό.

 

@kapten_amearika Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_ ♬ original sound – Κάπτεν ΑμεΆρικα