Αίσθηση προκαλούν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως και καταδεικνύουν το χαρακτήρα του αρχιφύλακα που εκτέλεσε την οικογένειά του.

Ads

Για ξυλοδαρμούς αλλά και για ισχυρισμούς του αστυνομικού κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, έκανε λόγο ένας συγγενής της άτυχης Ελένης Χερουβίμ, της γιατρού που δολοφονήθηκε μαζί με τη μητέρα της την κόρη της.

Συγκεκριμένα, ο αδερφός της Βάσως Χερουβίμ, της πεθεράς του Χρήστου Ζαπανιώτη, αποκαλύπτει από την πλευρά του ένα άλλο πρόσωπο του δράση της οικογενειακής τραγωδίας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, ο Μιχάλης Χερουβίμ υποστήριξε πως ο 46χρονος αστυνομικός ζητούσε συνεχώς χρήματα και πως είχε μανίες καταδίωξης.

Ads

Όπως ισχυρίστηκε, ο δολοφόνος αστυνομικός έλεγε στη γυναίκα του: «Άμα θέλω, τον σκοτώνω τον κοντό». «Ο κοντός ήταν ο Σημίτης» υποστήριξε ο Μ. Χερουβίμ. «Μου είπε η αδερφή μου πως αν μπορούσε να τον σκοτώσει τον κοντό, θα τον σκότωνε».

«Η αδερφή μου, μου έλεγε ότι υποφέρουνε. Ήταν ένας εγκληματίας. Κάθε μέρα την έδερνε για να της πάρει τα λεφτά. Ήθελε λεφτά από την γυναίκα του για να πάρει ένα αυτοκίνητο και την έδερνε. Τότε, ανέβηκε η αδερφή μου επάνω και τους σκότωσε όλους».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο αστυνομικός -ο οποίος βρισκόταν από το 1996 με απόσπαση στην προσωπική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη- πέθανε μιάμιση ώρα μετά την τελευταία δολοφονία, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει στην αυτοκτονία.

Eνα από τα βασικά σενάρια που εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία ως προς το κίνητρο που όπλισε τον αστυνομικό είναι οι οικογενειακές διαφορές, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως οι εντάσεις του θύτη με την πεθερά -που αφορούσαν το διαμέρισμα που διέμενε η τελευταία- ήταν ένα καθημερινό φαινόμενο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο αστυνομικός φέρεται να επιθυμούσε να φύγει η μητέρα της γυναίκας του από το συγκεκριμένο σπίτι, προκειμένου να γίνει ιατρείο για τη σύζυγό του, η οποία ήταν γιατρός.