Στην προσαγωγή του άνδρα, ο οποίος κουβαλούσε μαζί του αλυσοπρίονο στηνξενοφοβική διαδήλωση που έλαβε χώρα στις 4 Μαΐου στο Ηράκλειο προχώρησαν οι αρχές. 

Ads

Η έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του διαδηλωτή οδήγησε στην προσαγωγή του, ωστόσο, λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Το αλυσοπρίονο κατασχέθηκε.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου έχει σχηματίσει και την σχετική δικογραφία εις βάρος του, πλημμεληματικού χαρακτήρα καθώς ο ίδιος φέρεται να έθεσε σε λειτουργία το αλυσοπρίονο κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Η συγκέντρωση στην οποία συμμετείχε ο άνδρας είχε διοργανωθεί μέσω διαδικτύου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο μεταφοράς μεταναστών στην Κρήτη. 

Ads

image

Αντίθετα με ότι έγινε ακόμη και για συγκεντρώσεις στις οποίες τηρήθηκαν στο ακέραιο τα μέτρα προφύλαξης, για την ξενοφοβική διαδήλωση που έγινε στο Ηράκλειο, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, δεν υπήρξε καμία κυβερνητική αντίδραση. 

Αντίδραση δεν υπήρξε ούτε για το εν λειτουργία αλυσοπρίονο, ούτε για τα μαχαίρια, τους λοστούς και τα ρόπαλα, που μετέφεραν άλλοι συμμετέχοντες στην λόγω συγκέντρωση. 

Ερωτηματικά πάντως υπήρξαν και για τη στάση της αστυνομίας η οποία παρά τα προφανή αδικήματα (οπλοκατοχή, απειλές κτλ), δεν προέβη σε συλλήψεις και διευκόλυνε τη ρατσιστική συγκέντρωση ενώ παράλληλα παρεμπόδισε την αντιφασιστική πορεία που γινόταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας την ίδια ώρα.