Ανησυχία και φόβος για την υγεία των πιο ευάλωτων επικρατεί στην Κοζάνη όπου ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 έχει αυξηθεί κατακόρυφα και η διασπορά στα σχολεία της περιοχής εμφανίζεται μεγάλη. Γονιός από την πόλη μεταφέρει στο tvxs.gr ότι έχει σταματήσει να στέλνει το παιδί του στο σχολείο και τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, επιλογή που εφαρμόζεται από αρκετούς γονείς, όπως επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Ζήσης Ντούντας.
 
«Σε όλα τα κύματα της πανδημίας η Κοζάνη προκύπτει πρωταθλήτρια. Το πρώτο χωριό της χώρας που μπήκε σε καραντίνα ήταν η Δαμασκηνιά και έκτοτε σε κάθε κύμα είμαστε στους πρώτους. Δεν πρέπει κάποιος να πει υπεύθυνα γιατί συμβαίνει αυτό; Να γίνει μια μελέτη σοβαρή; Ο πολίτης δεν πρέπει να γνωρίζει;» αναρωτιέται ρητορικά ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης, διαχειριστής του ειδησεογραφικού ιστότοπου kozani.tv και πατέρας ενός μαθητή δημοτικού.

Ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στην πόλη της δυτικής Μακεδονίας είναι ιδιαίτερα γρήγορος. Όπως φαίνεται από τα παρακάτω στοιχεία του ΕΟΔΥ για τις τρεις τελευταίες Τρίτες, το ιικό φορτίο στην Κοζάνη έχει αυξηθεί κατακόρυφα.