«Θέλουμε κάποιες εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση, είναι πολλά τα διακυβεύματα. Πολλοί μιλούν για αλληλεγγύη, αν υπάρξει δέσμευση για να δανείσουμε χρήματα θα πρέπει να έχουμε όρους», δήλωσε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ads

«Δεν θα προβούμε σε ελάφρυνση χρέους», ξεκαθάρισε και σημείωσε ότι η πόρτα είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις αλλά ο χρόνος τελειώνει.

«Δεν θέλουμε να βγει η Ελλάδα εκτός ευρώ αλλά θα πρέπει να μας δείξει ότι θέλει να μείνει. Δεν εξετάζουμε δάνειο – γέφυρα. Χρειαζόμαστε αλλαγή στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, ο Στουμπ  είπε πως δεν νομίζει πως ένα άτομο μπορεί να επιφέρει την αλλαγή. «Το σημείο – κλειδί είναι η ελληνική κυβέρνηση να μας πει τι θέλει μετά το δημοψήφισμα. Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα αλλά υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις. Εξετάζουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Εξετάζουμε τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη μετά το δημοψήφισμα. Δεν εξετάζουμε Grexit» δήλωσε.