Τραπουκισμό και πιέσεις δέχτηκε από την αστυνομία η Ε., θύμα τράφικινγκ της γνωστής υπόθεσης Ηλιούπολης, όπως καταγγέλλουν αλληλέγγυες. Η υποθέσεις της Ε., της 12χρονης στον Κολωνό και της Καρολάιν, είναι κομμάτια του παζλ του σκανδάλου Greek Police Mafia όπως είχε αναδείξει το tvxs.

Ads

Η νέα καταγγελία αποδεικνύει για άλλη μια φορά, πως οι επιζήσασες όχι απλά δεν προστατεύονται, αλλά απειλούνται την ώρα που οι θύτες συνεχίζουν να τα τις στοχοποιούν ανενόχλητοι.

Την ανέκριναν χωρίς την παρουσία δικηγόρου

Την 1η Αυγούστου, η Ε., επιζώσα της υπόθεσης τράφικινγκ της Ηλιούπολης, καλέστηκε στη ΓΑΔΑ να δώσει κατάθεση ως μάρτυρας, σχετικά με το απειλητικό μήνυμα που είχε αναρτήσει ο Μπουγιούκος στο facebook, και που η ίδια είχε λάβει στο κινητό της τηλέφωνο από άγνωστο νούμερο στις 30.03.23. Ο Μπουγιούκος είναι ο αστυνομικός που είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή, αναφορικά με την υπόθεση της 19χρονης.

Η Ε. μετέβη στη ΓΑΔΑ μαζί με την δεύτερη δικηγόρο της υπόθεσης, κα. Κρεμμύδα. Όπως μαθαίνουμε από ομάδα αλληλεγγύης γυναικών στην Ε., στη διαδικασία που ακολούθησε δεν επιτράπηκε η παρουσία της δικηγόρου, όπως και δεν υπήρχε παρουσία κανενός ατόμου είτε οικείου στην Ε., είτε ειδικευμένου σε υποθέσεις τράφικινγκ, ώστε να αποφευχθεί ο πολλαπλός επανατραυματισμός της επιζώσας.

Ads

Στην ανακοίνωση οι αλληλέγγυες γράφουν:

«Ως είθισται, η αστική νομιμότητα επιμένει να αντιμετωπίζει τις επιζώσες ως υπεύθυνες και ως κατηγορούμενες και τους μαστροπούς και βιαστές ως θύματα… Φυσικά, η μορφή της κατάθεσης περισσότερο ως ανάκριση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, με τους μπάτσους – περίσσευμα της καθ’ όλα άχρηστης και παρασιτικής πρώην πανεπιστημιακής αστυνομίας- να τραμπουκίζουν την Ε. και να της ξεκαθαρίζουν ότι δεν μπορεί να μηνύσει τον Μπουγιούκο. Της ζητήθηκε επανειλημμένα από τους μπάτσους να τους δώσει τη διεύθυνση κατοικίας της και το τηλέφωνό της, στοιχεία που το δίχως άλλο θα έπρεπε να είναι απόρρητα σε υποθέσεις τράφικινγκ, ειδικά μετά την αποκάλυψη της διεύθυνσης διαμονής της 12χρονής από τον Κολωνό από την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και την επίθεση που δέχθηκε το κορίτσι ως συνέπεια αυτής.

Καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοί είναι οι μπάτσοι και πως οι ίδιοι είναι πίσω από τα κυκλώματα τράφικινγκ στην Ελλάδα- βλέπε υπόθεση Greek Police Mafia- όπως γνωρίζουμε και τις προσωπικές και συναδελφικές σχέσεις που τους συνδέουν άμεσα με τον μαστροπό και βιαστή Μπουγιούκο, δηλώνουμε απερίφραστα και ξεκάθαρα πως οι μπάτσοι είναι οι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε μελλοντική απειλή, παρενόχληση ή συνθήκη ανασφάλειας αντιμετωπίσει η Ε. Εξίσου απερίφραστα και ξεκάθαρα δηλώνουμε όμως πως θα μας βρουν απέναντί τους με κάθε τρόπο. Η Ε. και καμία επιζώσα δεν είναι μόνη!

Αλληλεγγύη στην Ε. και σε όλες της επιζώσες! Θα μας βρουν απέναντί τους!»

Σημειώνεται πως η 19χρονη είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση και μονίμως, ακόμα και σήμερα, φοβάται για τη ζωή της, ιδιαίτερα μετά το απειλητικό μήνυμα Μπουγιούκου και την ανάρτηση στην οποία έγραφε:
«Ό,τι και να πεις για μένα θα ναι λίγο. Τα χειρότερα σενάρια που μπορείς να έχεις στο μυαλό σου… διπλασίασε τα! Και πάλι έξω θα πέσεις. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα επιτεθώ, αν δεν με έχεις πειράξει πρώτος/η. Αν έχεις κάνει το λάθος όμως, καλό θα ήταν να ψάξεις πλοίο να φύγεις. Γιατί θα σε βρω. Και αν σε βρω θα σε κάνω να το μετανιώσεις πικρά που με προκάλεσες! Είμαι του όλα ή τίποτα. Ή θα σε «διαλύσω» και δεν θα μπορείς να «μαζέψεις κομμάτια σου» ή δεν θα ασχοληθώ καν. Αλλά μην πιστέψεις ότι θα γίνει το δεύτερο αν κάνεις το λάθος! Τα φιλιά μου!!!»

H ίδια μαφία πίσω από τις υποθέσεις Καρολάιν, 12χρονης και Ε. της Ηλιούπολης και η αδράνεια της Δικαιοσύνης

Στις 14 Απριλίου 2023, το tvxs δημοσίευσε ρεπορτάζ που συνδέει τις υποθέσεις τριών θυμάτων έμφυλης βίας: των επιζήσασων τράφικινγκ (12χρονη από τον Κολωνό και 19χρονη Ε. στην Ηλιούπολη) και της δολοφονημένης από τον σύζυγο της Καρολάιν. Στοιχεία και πληροφορίες δείχνουν ότι πίσω από τις τρεις υποθέσεις βρίσκεται η ίδια μαφία (Greek mafia).

Την ώρα που τα θύματα τρομοκρατούνται από την αστυνομία και βρίσκονται εντελώς εκτεθειμένα απέναντι στους θύτες τους, η Δικαιοσύνη δεν έχει καλέσει πρόσωπα «κλειδιά» που εμπλέκονται σε αυτές. Το ρεπορτάζ που στηρίχθηκε σε ένα μεγάλο μέρος στην έρευνα του συναδέλφου Μπάμπη Πολυχρονιάδη για τους Reporters United έγραφε μεταξύ άλλων:

Στις 17 Οκτωβρίου, το 12χρονο κορίτσι της υπόθεσης του Κολωνού έδωσε την τρίτη του κατάθεση. Σε αυτήν ανέφερε πως ο Ηλίας Μίχος την οδηγούσε σε οίκο ανοχής κι ότι μετά από επαφή με τον ίδιο είχε σεξουαλικές επαφές και με άλλα άτομα. Ο οίκος ανοχής στον οποίο το παιδί βιάστηκε ταυτοποιήθηκε από τις αρχές: Πρόκειται για studio στην οδό Κασσάνδρας 6, στον Βοτανικό. Μια εβδομηντάχρονη γυναίκα με το ψευδώνυμο «Μαρίνα», με το οποίο ήταν γνωστή ως εκδιδόμενη, φέρεται να είναι η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής.

Ο τύπος έγραφε πως η συγκεκριμένη γυναίκα είναι η ιδιοκτήτρια του studio και πως είναι κατηγορούμενη σε «μια μεγάλη υπόθεση που είχε ερευνήσει το 2017-2018 η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών», χωρίς όμως να δίνουν πληροφορίες για την ουσία της υπόθεσης. Πρόκειται για τη δίκη της Greek Mafia, του κυκλώματος προστασίας με τη συμμετοχή ανθρώπων της νύχτας, δικηγόρων αλλά και υψηλόβαθμων αστυνομικών. Σύμφωνα με έγγραφο του Οικονομικού Εισαγγελέα που δημοσιοποίησε το Reporters United πρόκειται για «εγκληματική οργάνωση, στην κορυφή της οποίας ευρίσκοντο κυρίως εν ενεργεία καθώς & απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

«Το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχε και είναι κατηγορούμενη η «Μαρίνα», το είχε εντοπίσει η ΕΥΠ μέσω τηλεφωνικών αλλά και φυσικών παρακολουθήσεων την περίοδο 2015-2016. Mάλιστα στο ρεπορτάζ μας αποκαλύψαμε διαλόγους της Μαρίνας που δείχνουν πως χρηματιζόντουσαν ανώτεροι αξιωματικοί από το οργανωμένο έγκλημα. Η εγκληματική οργάνωση αποκόμιζε περί το ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα από την προστασία σε οίκους ανοχής, χαρτοπαικτικές λέσχες, παράνομα καζίνα κ.α. «Αρχιταμίας» ήταν ο Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019. Με την υπόθεση σχετιζόταν και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, ο οποίος τελούσε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ καθώς διατηρούσε σχέσεις με τον Μάλαμα και με άλλα μέλη του κυκλώματος και ο οποίος, πριν δολοφονηθεί κι εκείνος, είχε κάνει σαφή αναφορά στις πιθανότητες κάποιες από τις δολοφονίες στο χώρο της εγχώριας μαφίας να είχαν πραγματοποιηθεί από (παρα)κρατικές υπηρεσίες» λέει ο Μπ. Πολυχρονιάδης και συνοψιζει πως:

«Η Μαρίνα ήταν κατηγορούμενη στη δίκη της Μαφίας λοιπόν, φαίνεται να είναι η πραγματική ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής που εξέξιδαν τη 12χρονη και πέραν πάσης αμφιβολίας -με βάση την κατάθεση της Ε.- ήταν αυτή που είχε και τον ψηφιακό οίκο ανοχής, το σάιτ μέσω του οποίου ο Μπουγιούκος με τον Ι. Λ. εξέδιδαν την 19χρονη. Ο Ι.Λ. ήταν γιος της…»

Ο δημοσιογράφος διερωτάται εύλογα: «Έχουμε μια γυναίκα που εμφανίζεται εμπλεκόμενη στην υπόθεση της Greek Mafia για την οποία διώκονται δικηγόροι, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί… έως και στελέχη της αντιτρομοκρατικής που συμμετείχαν στην εξάρθρωση της 17Ν. Κάλεσε ποτέ η αστυνομία τη Μαρίνα να καταθέσει; Όχι. Και ενώ η δικηγόρος στις υποθέσεις τράφικινγκ, κ. Λεγάκη επικαλέστηκε το δημοσίευμα μας στο δικαστήριο για την «Ηλιούπολη», δεν κλήθηκε ούτε από τη Δικαιοσύνη, ενώ ο γιος της που εμπλεκόταν στην υπόθεση, απαλλάχθηκε! Κανένας δεν αγγίζει τη Μαρίνα. Επίσης, όπως έχει επισημάνει και η προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης, κανένας δεν κάλεσε τον «Βασίλη» που σύμφωνα με μάρτυρες διαχειριζόταν τον οίκο ανοχής στον Βοτανικό».