Αλλαγές στον τρόπο αποσπάσεων και μεταθέσεων των εκπαιδευτικών προβλέπει το σχέδιο νόμου, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα προς διαβούλευση το υπουργείο Παιδείας και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

Ads

Σύμφωνα με το σχέδιο τα σχολεία θα χωρίζονται σε 12 κατηγορίες ανάλογα με τη γεωγραφική τους θέση και με βάση αυτόν τον διαχωρισμό, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ζητούν μετάθεση, θα μοριοδοτούνται ανάλογα με το χρονικό διάστημα που έχουν περάσει σε δυσπρόσιτες περιοχές. Οι αποσπάσεις στις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας θα γίνονται με βάση τις μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση ή στη διοίκηση της εκπαίδευσης.

Εν τω μεταξύ, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε σήμερα τη συνένωση ελληνικών σχολικών μονάδων και την αναστολή λειτουργίας τάξεων ελληνικών σχολικών μονάδων στη Γερμανία. Σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού, η απόφαση είναι επιβεβλημένη για λόγους τόσο «παιδαγωγικούς όσο και οικονομικούς», αφού ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία αυτά είναι πολύ μικρός.

Οι μαθητές, πάντως, που φοιτούν ήδη στα σχολεία αυτά θα ολοκληρώσουν την φοίτηση τους χωρίς προβλήματα. Σημειώνεται ότι οι κατωτέρω αναστολές λειτουργίας τάξεων ελληνικών σχολικών μονάδων δεν θα ισχύσουν, εφόσον σε αυτά εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, δηλαδή περισσότεροι από 20.

Ads