Κάτι παραπάνω από «κλειδωμένη» πρέπει να θεωρείται η απόφαση για την αλλαγή ώρας σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και για τη μουσική στα καφέ – μπαρ και εστιατόρια, από το ερχόμενο Σάββατο. Οι επίσημες ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων θα γίνουν σήμερα Τετάρτη στις 19:00 από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, από 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας θα μεταφερθεί μια ώρα μετά, στη 01:30, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις να μεταφερθεί ακόμη και μετά τις 02:00. Δεν αποκλείεται ακόμη και η οριστική κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αν και το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου. 

Για τα παραπάνω ζητήματα συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη και η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Στο ίδιο πλαίσιο θα συζητηθεί και το θέμα των γάμων και των βαπτίσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το όριο των 100 ατόμων που ισχύει μέχρι σήμερα αναμένεται να αυξηθεί ακόμα και εντός του μήνα αγγίζοντας τα 200 με βασική προϋπόθεση οι δεξιώσεις να γίνονται σε ανοιχτούς χώρους. Από τον επόμενο μήνα αναμένεται να υπάρξει και νέα επέκταση του ορίου των καλεσμένων σε 250 ή και 300.