Την Κυριακή 27 Μαρτίου πηγαίνουν μια ώρα μπροστά τα ρολόγια στη χώρα μας μπαίνοντας στο θερινό ωράριο.

Ads

Κατά την επίσημη σύσταση της ΕΕ που έχει περάσει από το 2019, τα κράτη μέλη έχουν δικαίωμα να επιλέξουν, εάν θα κρατήσουν το θερινό ή χειμερινό ωράριο. Παρόλα αυτά, απόφαση βρίσκεται στο «πάγο», καθώς το 2020 η πανδημία δεν άφησε περιθώρια για αλλαγή της ώρας.

Όσοι στηρίζουν την κατάργηση των ισχυουσών ρυθμίσεων για την αλλαγή της ώρας, θεωρούν ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να αλλάζουν την ώρα υποστηρίζοντας πως με την κατάργηση του συστήματος, το ανθρώπινο σώμα δεν θα πρέπει πλέον να προσαρμόζεται στην αλλαγή της ώρας.

Ήδη στις ΗΠΑ αποφάσισαν στις 15 Μαρτίου, για την ώρα που θα κρατήσουν. Σύμφωνα με την ψηφοφορία που διεξήχθη στη Γερουσία, η άλλη πλευρά του Ατλαντικού αποφάσισε να κρατήσει το θερινό ωράριο.

Ads

Η εφαρμογή όμως δεν έχει κλειδώσει ακόμη, καθώς χρειάζεται να υπογράψει σχετική απόφαση ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει δικαίωμα να ασκήσει βέτο και μέχρι στιγμής, δεν έχουν διευκρινιστεί οι προθέσεις του Αμερικανού προέδρου.

«Η αλλαγή της ώρας είναι μια ξεπερασμένη αντίληψη, μια πηγή άγχους και σύγχυσης. Είναι απλώς ηλίθιο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πω», είχε πει ο Μάρκ Ρούμπιο, ο συντάκτης του σχετικού νομοσχεδίου για τις ΗΠΑ.