«Να αλλάξει ή να αποσύρει συνολικά το νομοσχέδιο για την μετανάστευση» κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση η ΝΔ, καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Πάνο Παναγιωτόπουλο, «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα την ελληνική κοινωνία και πως αν εφαρμοστεί, η Ελλάδα θα γίνει πόλος έλξης παράνομων μεταναστών».

Ads

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση που ξεκινά στη Βουλή, υπενθύμισε τις συγκεκριμένες προτάσεις που είχε εκπονήσει η ΝΔ για το θέμα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση ή να αλλάξει συνολικά το νομοσχέδιο ή να το αποσύρει.

Αναφερόμενος στις επαφές του πρωθυπουργού στο εξωτερικό αλλά και τις σχετικές συζητήσεις στην Ευρώπη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαιρέτισε τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, υπενθυμίζοντας την πάγια θέση της ΝΔ, πως η λύση στα προβλήματα της χώρας θα πρέπει να βρεθεί μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή ως προσθήκη, δίνοντας τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό της χώρας να αναθέτει ad hoc σε άτομα ή εταιρίες και επιτροπές συγκεκριμένες μελέτες, ο κ. Παναγιωτόπουλος τη χαρακτήρισε πρωτοφανή για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, καυτηριάζοντας και τη σπουδή που επέδειξε η κυβέρνηση σχετικά με τη συγκεκριμένη προσθήκη.

Ads

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση της Ρηγγίλης για το γεγονός ότι η κυβέρνηση τελικά, όπως είπε, υιοθέτησε αν και με σημαντική χρονική καθυστέρηση,στις ρυθμίσεις για τα ΤΕΜΠΜΕ, ένα από τα 23 μέτρα ανάσα που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Α. Σαμαράς.