Σε νομοτεχνικές αλλαγές προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης στην τροπολογία για τα μέτρα προστασίας των συμβολαιογράφων για τη διεξαγωγή πλειστηριασμών, ύστερα από αντιδράσεις που υπήρξαν στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Ads

Η τροπολογία αρχικά προέβλεπε αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλή με βία ή άλλη παράνομη πράξη σε συμβολαιογράφο. Σημειώνεται πως δεν πρόκειται για νέο νομικό πλαίσιο αλλά για επέκταση και στα συμβολαιογραφικά γραφεία του ήδη ισχύοντος νομικού πλαισίου για τα δικαστήρια.

Διαβάστε επίσης: Κόντρα στη Βουλή για την τροπολογία των πλειστηριασμών [ΒΙΝΤΕΟ]

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Σταύρος Κοντονής κατά την ενημέρωσή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν αποδέκτες ενστάσεων σχετικά με ορισμένα σημεία της τροπολογίας. Ωστόσο οι δύο υπουργοί επισήμαναν πως η τροπολογία δεν πρόκειται να αποσυρθεί, καθώς θα υπάρξει πρόβλημα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ads

Τελικά ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την αφαίρεση της λέξης «απειλή» από την τροπολογία και θα παραμείνει μόνο το «όσοι προκαλούν σωματική βλάβη». Ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε πως πρόκειται για αίτημα των συμβολαιογράφων προκειμένου να άρουν την αποχή. Οι συμβολαιογράφοι φέρονται να μην έχουν πρόβλημα με αυτή την αλλαγή. 

Μετά και την αλλαγή η τροπολογία αναμένεται να υπερψηφιστεί στη Βουλή με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, όπως ζήτησε το ΚΚΕ.