Εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, μουσικοσυνθέτες, στιχουργοί και ερμηνευτές ζητούν με συνεντεύξεις του αλλά και με αναρτήσεις τους στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης την άμεση δικαίωση των αιτημάτων του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος διανύει ήδη την 26η ημέρα στην απεργία πείνας που πραγματοποιεί.

Ads

«Αυτές τις μέρες με την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, πραγματικά δυσκολεύομαι να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο» δήλωσε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». 

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μίλησε για την εγκατάλειψη που νιώθουμε οι περισσότεροι απ’αυτόν τον τόπο και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς τον Ρωμανό, τόνισε ότι άνθρωποι σαν αυτό το παιδί «υψώνουν έναν καθρέφτη απέναντι στην κοινωνία και υποχρεωτικά καθρεφτιζόμαστε όλοι. Αυτό είχε συμβεί και με τη δολοφονία του Φύσσα. Στεκόμαστε αμήχανοι μπροστά στον καθρέφτη και συνειδητοποιούμε ότι είναι γερός και  το είδωλο είναι σπασμένο».
 

«Άσχετα με το αν συμφωνεί κανείς μαζί τους ιδεολογικά, αυτοί οι άνθρωποι υψώνουν έναν καθρέφτη. Η υπόθεση αυτή με συγκινεί πάρα πολύ. Δεν εννοώ δακρύβρεχτη συγκίνηση. Η συγκίνηση περιέχει την κίνηση και την κίνηση μαζί με κάποιον άλλο. Περιέχει και την οργή, περιέχει και το όνειρο» είπε μεταξύ άλλων. 

Παρέμβαση και από το Δήμο Μούτση

image

Ads

Σε μια από τις σπάνιες τοποθετήσεις του σε ζητήματα επικαιρότητας, ο γνωστός ερμηνευτής, Δήμος Μούτσης έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Υπάρχει Νόμος, ο 2776 του 99 που λέει ότι επιτρέπεται κρατούμενος να σπουδάζει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, που είναι ο Ρωμανός, με αφορμή τη δραπέτευση του Ξηρού, η πολιτική εξουσία δηλαδή η κυβέρνηση, ψήφισε νύχτα νέο Νόμο που λέει ότι έγκειται στην διακριτική ευχέρεια του Εισαγγελέα να επιτρέψει ή όχι τον Νόμο 2776 του 99 !!!

Αυτό όμως θεωρείται καθαρή παρέμβαση. Κι από τη στιγμή που η πολιτική εξουσία παρεμβαίνει στην δικαστική

1ον) Δεν υπάρχει δικαιοσύνη
2ον) Δεν υπάρχει δικαιοσύνη
3ον) Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, άρα 4ον γάμησέ τα!

Μετά τιμής
Δήμος Μούτσης»