Σε συνέχεια των ομοφοβικών δηλώσεων του ως συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντα βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας -αυτή τη φορά με την ιδιότητα του συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου- προχώρησε σε ένα ακόμα ανάλογο παραλήρημα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Ο γνωστός ποινικολόγος αφού αποκάλεσε τον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «νούμερο», «θρασύτατο» και «αδίστακτο», αναρωτήθηκε:

«Τον κ. Κασσελάκη πώς θα τον αποκαλούν οι συνάδελφοί του, “η Στέφανος” ή “ο Στέφανος”; Ο κ. Κασσελάκης είναι ο σύζυγος ή η σύζυγος αυτού του ζευγαριού;».

«Εμείς που συμμετέχουμε στη ζωή πραγματικά και με νύχια και με δόντια κάναμε κάτι, έχουμε και παιδιά -αγόρια και κορίτσια- και θέλουμε να είναι ευτυχισμένα, όχι μπερδεμένα», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι για την εν λόγω υπόθεση που εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ξεκίνησε τον Μάιο αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ποινικολόγου, όταν εντός της δικαστικής αίθουσας διερωτήθηκε «τι να το κάνεις ένα παιδί το οποίο είναι τετραπληγικό».

Καταδίκη από Φάμελλο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ταυτοτικά καταδικάζει οποιαδήποτε ομοφοβική προσβολή, οποιαδήποτε προσβολή που αφορά το φύλο, την κοινωνική θέση, το χρώμα, την καταγωγή των ανθρώπων», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος σχολιάζοντας σχετικά στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 87η ΔΕΘ και προσέθεσε ότι «αυτές οι τοποθετήσεις αμφισβητούν τον πυρήνα των δικαιωμάτων».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο, μετά το 17ο λεπτό: