Ένταση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, υπό την ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ, καθώς οι αγρότες της περιοχής θέλησαν να δουν από κοντά τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε μαζί τους.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN καθώς και τοπικών ΜΜΕ, όταν έγινε γνωστό πως ακυρώνεται η προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν στις 18:00 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, οι αγρότες αποφάσισαν να επιστρέψουν στα τρακτέρ που είχαν παρατεταμένα έξω από το ξενοδοχείο όπου θα γινόταν η συνάντηση, και να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Εκεί συνάντησαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι δεν τούς επέτρεψαν την είσοδο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Οι αγρότες καταγγέλλουν «εμπαιγμό» προς το πρόσωπό τους εκ μέρους του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης το πρωί δήλωσε ότι «αποδεδειγμένα η ΝΔ και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκονται διαχρονικά στο πλευρό των αγροτών, δεν είναι μία ευκαιριακή σχέση. Για εμάς, επειδή ο πρωτογενής τομέας είναι αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα».

Ads

«Συνεχίζουμε τον διάλογο με τους αγρότες, ουδέποτε διεκόπη. Ήδη ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ένα πακέτο στήριξης στα δύο βασικά αιτήματα των αγροτών, το ρεύμα και το πετρέλαιο. Την Τρίτη θα πάμε ένα βήμα παρακάτω. Η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα σωστής συμπεριφοράς, αντανακλαστικών, ευαισθησίας και στήριξης στον πρωτογενή τομέα άρα με εμπιστοσύνη πρέπει να προσέλθουν όλοι στον διάλογο» πρόσθεσε.

«Ο ειδικός φόρος για το αγροτικό πετρέλαιο είχε καταργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και το 2022 και το 2023, επέστρεψε συνολικά160 εκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που είχε φορολογήσει από το πρώτο ευρώ τις κοινοτικές ενισχύσεις των αγροτών» είπε.