Με το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή είναι αντιμέτωπος ο 70χρονος άνδρας , ο οποίος συνελήφθη καθώς τα ξημερώματα
πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο ανήλικους στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι.

Ads

Ο κατηγορούμενος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του παραπέμφθηκε να απολογηθεί για την πράξη που του αποδίδεται σε ανακριτή.

Τι ισχυρίζεται

Ο 70χρονος ισχυρίζεται ότι πέρασε τα παιδιά για κλέφτες και τους πυροβόλησε αμυνόμενος. Ωστόσο αυτό που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τις αρχές είναι το γεγονός ότι ο 70χρονος δεν πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, αλλά σε ευθεία βολή.

Ads

Ήταν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα όταν ο ηλικιωμένος είδε τους ανήλικους, στην αυλή του σπιτιού και τους πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας 14χρονος και ένας 16χρονος, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

«Δε γνώριζε ότι πυροβολούσε παιδιά» λέει ο δικηγόρος του 70χρονου

Από τη μεριά του ο δικηγόρος του 70χρονου, Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο Mega, υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε ποιους πυροβολούσε. «Νόμιζε ότι δέχεται επίθεση από κάποιους που θέλουν να τον κλέψουν ή να τον ληστέψουν» είπε, .

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο πελάτης του δεν πυροβόλησε σε ευθεία βολή κι ότι έχει άδεια για την κυνηγετική καραμπίνα που χρησιμοποίησε.

«Όλα έγιναν μέσα στη σφαίρα ιδιοκτησίας του 70χρονου. Υπάρχει ένας τρίμετρος φράκτης, που σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι -που δεν γνωρίζει εκείνη την ώρα- έχουν μπει στην ιδιοκτησία του» τόνισε.

O κ. Γλύκας είπε ότι στο παρελθόν ο 70χρονος έχει υποστεί άλλες τρεις επιθέσεις από άγνωστους ανθρώπους που του έχουν κλέψει αντικείμενα. Όπως ανέφερε «το έχει καταγγείλει στις Αρχές, αλλά νιώθει μόνος. Καταγγέλλει κάθε φορά την έλλειψη αστυνόμευσης».

Τέλος εξέφρασε την μεταμέλεια του ηλικιωμένου για το περιστατικό. «Θέλω να μεταφέρω τη συντριβή του 70χρονου και τη μεγάλη συγγνώμη προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους» είπε.

«Είχαν μπει να παίξουν»

Σύμφωνα με τον θείο ενός από τους ανήλικους, τα παιδιά είχαν μπει στην αυλή του σπιτιού του ηλικιωμένου για να παίξουν.

«Τα παιδιά αυτά μπήκαν προφανώς για παιχνίδι μέσα. Και ο άνθρωπος αυτός έβγαλε καραμπίνα και πυροβόλησε» ανέφερε ο θείος του 16χρονου, που έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.

«Ζει μόνος του ο 70χρονος. Έχει παιδιά αλλά ζει μόνος του. Οι γονείς έλειπαν για δουλειά στην Αθήνα. Ήταν γείτονες οι οποίοι βοήθησαν την όλη κατάσταση. Πυροβόλησε τα παιδιά, ήρθαν ασθενοφόρα και το ένα παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο», περιγράφει ο θείος του 16χρονου.